Decizia UDMR de a nu-l sustine pe Traian Basescu la referendumul privind demiterea acestuia din functia de presedinte a fost imediat sanctionata de democrati. "UDMR a rupt orice punte de comunicare, de colaborare cu PD, in prezent si in viitor" - a anuntat vicepresedintele PD Ioan Oltean.

Tot el a aruncat responsabilitatea pentru hotarirea luata de UDMR in circa liderilor Uniunii, "ale caror interese materiale si de grup sint deasupra intereselor comunitatii maghiare" - in context fiind nominalizati Marko Bela si Verestoy Attila. Oltean a mai afirmat ca o parte din parlamentarii UDMR nu sint de acord cu demiterea lui Basescu, ba chiar i-au "declarat deschis" ca vor mobiliza etnicii maghiari pentru a se prezenta la referendum si a vota in favoarea presedintelui ales.

Cum insa in politica se lucreaza doar cu jumatati de masura, Oltean a recunoscut ca sanctiunea aplicata UDMR-ului este valabila doar la nivel national, deoarece pe plan local (in Bistrita Nasaud mai exact) democratii si udemeristii convietuiesc in dulce armonie si, politic, se inteleg de minune.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.