Presedintele PD, Emil Boc, a declarat, ieri, ca pentru partidul pe care il conduce obtinerea unui procent de 75-80% de voturi la referendum, pentru Traian Basescu, este principalul obiectiv politic, transmite corespondentul NewsIn. Liderul PD i-a catalogat pe cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea presedintelui Romaniei drept "despoti".

"Eram obisnuiti in Evul Mediu sa avem despoti. Atunci era unul singur. Acum avem 322 de despoti. Acesta este marele necaz. Nu este admisibil ca in conditiile in care Curtea Constitutionala a spus ca nu exista argumente pentru suspendare, 322 de despoti sa spuna acest lucru. In conditiile in care ei au incalcat Constitutia si Legea Referendumului modificand-o doar cu unicul scop de a usura conditiile de demitere a presedintelui", a declarat Emil Boc.

"Dupa referendum, daca poporul ii va da dreptate lui Basescu, acesti despoti trebuie trimisi acasa de catre popor si organizate alegeri anticipate. Curtea Constitutionala va trebui sa dea o decizie in acest sens si sa constate ca va decurge termenul de 3 luni pentru organizarea alegerilor anticipate", a mai precizat Emil Boc, nonimalizand pe "despotul Tariceanu, despotul Geoana, despotul Marko Bela si despotul Vadim" care au reglementat un regim de sfidare a Constitutiei si legilor tarii.

Vicepresedintele PD Cezar Preda a condamnat pozitia liderilor UDMR care s-au aliat cu "dusmanul" PRM ca sa il elimine pe Traian Basescu de la Cotroceni, doar ca sa apere anumite interese, transmite coresponmdentul NewsIn. Preda a mai spus ca declaratiile liderului UDMR dupa intrunirea cu presedintele interimar il compromite ca politician. "Mi s-a parut un politician, domnul Marko Bela, care trebuie sa se gandeasca la retragere", a spus Cezar Preda.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.