Presedintele Uniunii Populare Social Crestine, Ioan Talpes a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca formatiunea pe care o conduce il va sustine pe presedintele suspendat Traian Basescu, considerand ca acesta nu a incalcat Constitutia.

Liderul UPSC a criticat amendamentul aprobat marti de Parlament, prin care presedintele ramane la mana Parlamentului, acesta putand sa decida, in cazul prezentei insuficiente la vot, ca presedintele sa ramana suspendat, sa se organizeaza un nou tur sau sa revina in functie. "Va marturisesc ca n-am crezut niciodata ca ma voi gasi intr-o asemenea situatie. Deasupra tuturor exista o lege.Acea lege fundamentala este Constitutia. Nu se poate ca, dupa ce l-ai suspendat pe presedinte, sa treci la completarea prevederilor care sa creeze solutii in cazul respectiv. Este inadmisibil", a spus Ioan Talpes.

Liderul UPSC a acuzat schimbarea regulilor in timpul jocului de catre coalitia antiprezidentiala din Parlament, care duce pana in panzele albe un demers trecand peste Curtea Constitutionala, legi si chiar incalcand Constitutia. "Imi e greu sa cred ca ma aflu in fata unor oameni responsabili, deputati si senatori care ii reprezinta pe cetatenii Romaniei. Nu mi-am imaginat ca o sa se ajunga la schimbarea oricarei norme, nerespectand nicio procedura", a subliniat Talpes, facand referire la fortarea prin orice mijloace a demiterii lui Traian Basescu.

"Asistam aproape la un spectacol de masti" a adaugat liderul UPSC, care s-a declarat oripilat de "fabuloasa convingere ca majoritatea are dreptate indiferent de cadru, de context". Totodata Talpes a afirmat ca argumentul, potrivit caruia Parlamentul hotaraste suspendarea, cu avizul consultativ al Curtii Constitutionale, este fals, acest lucru neputand fi valabil decat in cazul in care presedintele ar fi ales de Parlament si nu prin vot popular.

De asemenea, liderul UPSC s-a declarat impotriva "linistii" dorite de coalitia antiprezidentiala." Liderul UPSC i-a acuzat de ipocrizie si de jocuri de imagine pe "oamenii care apar la televizor si spun ca nu ne ocupam de prioritatile legate de UE" si s-a intrebat retoric: "cine a inceput suspendarea? cine a suspendat pe cine?".

In contextul pericolului unei "dictaturi a partidelor", UPSC considera oportuna sustinerea lui Traian Basescu, "fiindca daca noi vom renunta la respectarea Constitutiei, va insemna ca noi ne pierdem ratiunea de a fi. De aceea, ne vom implica puternic in campania electorala", a spus Talpes.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.