Declinul politicianului Adrian Nastase pare a avea o influenta negativa asupra localitatii de care si-a legat numele: comuna prahoveana Cornu.

Spre deosebire de perioada 2000-2004, aici nu mai ajung zeci de miliarde de lei de la guvern sau din programele de finantare europene. Aceasta situatie se resimte din plin, banii de investitii disparind cu desavirsire.

Colonia stabilor PSD

Chiar daca pare incredibil, Adrian Nastase nu a apucat sa ridice sala de sport tocmai in comuna unde are o vila, constructia raminind nefinalizata...
Atita timp cit a fost prim-ministru, el a reusit sa faca din comuna Cornu un fel de "corn al abundentei". Mai pe fata, mai indirect, el a directionat catre localitatea prahoveana importante sume de bani. Asa se explica de ce, in pofida unui buget anual de 18-20 miliarde lei, aici s-a construit un pod peste Valea Rea (cu iesire in Drumul National 1) in valoare de 23 miliarde lei, s-au extins retelele de apa si canalizare - proiect Sapard de 800.000 euro, s-a finalizat un sediu ultramodern pentru politie - 6 miliarde lei, s-au pavat trotuarele cu dale (lucru nereusit de multe orase din tara), s-au asfaltat drumurile s.a.m.d.
In plus, urmind exemplul sefului PSD, o multime de demnitari s-au mutat in comuna, ridicindu-si vile. Printre ei se numara Serban Mihailescu, Ilie Sarbu, Mihai Tanasescu, Misu Negritoiu. Si, ca si cum toate acestea nu erau de ajuns, la Cornu au "aterizat", tocmai din Elvetia, doua fabrici care ofera salarii de 300-400 dolari pe luna.

Adio fonduri guvernamentale

Dupa pierderea alegerilor prezidentiale si dupa contestatiile la care a fost supus in sinul propriului partid, Adrian Nastase a inceput sa intre in vrie politica. Picajul sau a influentat soarta acestei comune. Bogatia de odinioara a disparut si locul ei tinde a fi luat de saracie. Localitatea se bazeaza acum exclusiv pe bugetul propriu. Adio fonduri de la guvern sau din programele UE.

Situatia se reflecta in faptul ca nu mai sint bani de investitii, asa ca o multime de lucrari nu mai pot fi incepute, iar altele nu mai pot fi finalizate. De exemplu, extinderea canalizarii, estimata la 80 miliarde lei, pare tot mai mult un vis irealizabil. Nici drumurile nu mai pot fi asfaltate batind din palme.
Dar poate cel mai mult il supara pe Adrian Nastase faptul ca nu a reusit sa ridice o sala de sport. "Constructia a demarat la sfirsitul mandatului sau (toamna anului trecut) si a ajuns la cota 0. Noi nu avem fondurile necesare sa o terminam si, daca nu ne vin bani de la guvern sau de la Consiliul Judetean Prahova, asa va ramine", a declarat viceprimarul Nicolae Manta.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.