Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor a afirmat ca decizia lui Traian Basescu de a renunta la inaintarea demisiei va adanci si mai mult criza politica. "Eu va aduc aminte ca sase din cele sapte partide politice parlamentare au votat zdrobitor impotriva lui Traian Basescu.

Deci, Parlamentul, care este organul suprem, reprezentativ al acestei democratii, face lucruri anormale. Sa vina domnul Emil Boc si sa declare dictatura personala a lui si-a lui Traian Basescu", a spus Corneliu Vadim Tudor. "Domnul Basescu nu numai ca nu se va linisti, dar decizia domniei-sale va adanci si mai mult criza. Domnul Traian Basescu nu cunoaste poporul roman. Da foc la tara numai pentru a ramane la putere. Insulta inteligenta ca popor. Pana nu face o tura si nu se pomeneste cu o frapiera in cap, nu paraseste localul", a mai spus liderul PRM.

Presedintele suspendat din functie, Traian Basescu a anuntat ca renunta sa mai demisioneze pentru a nu prelungi o criza politica pana in toamna si pentru ca o eventuala competitie pentru prezidentiale ar fi putut fi lipsita de corectitudine, adaugand ca se va supune procedurii de referendum. Partidul Romania Mare nu intentioneaza sa modifice in perioada imediat urmatoare legea alegerilor prezidentiale, dar considera necesara amendarea legii referendumului, au anuntat presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor si vicepresedintele executiv al acestei formatiuni, deputatul Lucian Bolcas.

In ceea ce priveste, insa, legea referendumului, liderii PRM au opinat ca aceasta trebuie modificata, deoarece nu este normal ca seful statului sa fie demis cu jumatate plus unu din numarul voturilor celor inscrisi pe listele electorale. Corneliu Vadim Tudor a afirmat ca, atata vreme cat un presedinte a fost ales, in turul doi, cu cateva milioane de voturi, nu este normal ca, pentru demitere, sa fie necesare noua milioane de voturi. "Cum a fost ales, asa va fi debarcat, cu jumatate plus unu din numarul celor care se prezinta la vot", a subliniat liderul PRM.Vadim Tudor a spus totodata ca, daca Traian Basescu nu demisioneaza si "o tine in continuare asa, cum a facut in ultima vreme", nu se va mai ajunge la referendum, ci "va fi arestat".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.