Vicepresedintele PSD, Dan Nica, a dat publicitatii doua documente care ar dovedi acte de politie politica ale presedintelui Basescu prin intermediul fostilor ministri, Vasiel Blaga si Monica Macovei.

Nica sustine ca in februarie, Basescu i-a convocat pe cei doi si pe prim-adjunctul SRI, Florin Coldea, la Cotroceni si a cerut informatii despre hotararile judecatoresti privind falimentul unor intreprinderi in perioada 2002-2007. Blaga si Coldea au fost acuzati ca au transmis cererea mai departe, catre directiile judetene ale Politiei si SRI, ofiterii acestor institutii avand acces la deciziile instantelor.

Nica a cerut noilor ministri de Interne si Justitie sa cerceteze modul in care au fost folosite informatiile astfel obtinute, precum si legalitatea acestora. Nica nu s-a oprit aici, cerand sa intervina si Comisiile parlamentare de control al SRI, de aparare si ordine publica, dar si Comisiei juridice. In plus, Consiliului Superior al Magistraturii i s-a cerut sa se pronunte daca aceste cercetari au fost legale. Bineinteles ca Nica nu a ratat ocazia sa-l acuze pe Basescu de actiuni de politie politica.

"Facem un apel la toate institutiile statului din domeniul securitatii nationale sa stopeze toate masurile de politie politica dispuse de catre presedintele Traian Basescu si puse in aplicare de catre ministrii PD si de sefii de servicii de informatii care sunt obedienti fata de Traian Basescu", a spus Nica.

Vasile Blaga a declarat ca "este o absurditate toata declaratia lui Dan Nica", afirmand ca intalnirea invocata nu a avut loc niciodata. In plus, ministrul de Interne trimite solicitarile Inspectoratului General al Politiei, nu inspectoratelor judetene. Blaga a acuzat un demers politicianist al PSD. "PSD oricum nu va scapa: va lua bataie si la referendum, si la europarlamentare, si la toate alegerile de aici inainte, sa se invete minte", a spus Blaga.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.