Liderul deputatilor liberali, Crin Antonescu a declarat, ieri, pentru Rompres, ca i se pare normal faptul ca deja s-a costatat vacantarea postului de presedinte si justificarea interimatului de catre Curtea Constitutionala, dar a precizat ca prioritatea liberalilor este legata de guvernare si nu de un posibil candidat in cursa electorala.
’’Probabil ca s-ar fi precipitat lucrurile (in privinta stabilirii unui candidat la presedintie - n.r.) daca Traian Basescu s-ar fi tinut de cuvant si si-ar fi dat demisia’’, a afirmat Crin Antonescu. Liderul deputatilor liberali a subliniat ca, din acest motiv, nu mai reprezinta o chestiune atat de presanta desemnarea, din partea PNL, a unui candidat la presedintie. "Interimatul va fi asigurat de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, dar se pare ca presedintele Traian Basescu a renuntat la demisie", a mai spus Antonescu. Pe de alta parte, Antonescu a precizat ca exista posibilitatea sa nu se mai ajunga la desemnarea vreunui candidat, in situatia in care Traian Basescu nu demisioneaza si se merge pe procedura referendumului, care ar urma sa fie organizat in 30 de zile. Curtea Constitutionala a constatat, ieri, existenta imprejurarilor care justifica interimatul in exercitarea functiei de presedinte al Romaniei, si a comunicat cele constatate, Parlamentului si Guvernului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.