Ambasadorul propus de Ministerul de Externe pentru Statele Unite ale Americii, Sever Voinescu a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare.
Dupa audierile din cadrul comisiilor reunite de politica externa din Parlament, Sever Voinescu a primit aviz negativ pentru desemnarea sa ca ambasador la Washington, cu 16 voturi "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere. Punctul de vedere al Parlamentului este strict consultativ, decizia finala urmand sa fie luata de seful statului.

"Am avut un sentiment bizar la audiere pentru ca membrii Comisiei se pronuntasera dinainte impotriva mea, am vazut din timpul prezentarii mele cum circulau biletelele cu voturile", a sustinut Voinescu, caruia parlamentarii din cele doua comisii i-au reprosat editorialele favorabile presedintelui Traian Basescu, publicate in presa. Nici Lucian Leustean, propus ambasador in Slovacia, nu a primit aviz favorabil din partea celor doua comisii parlamentare pentru politica externa. Ceilalti, Edward Iosiper, propus ca ambasador al Romaniei in Israel, Cornel Feruta - pentru Viena si Calin Fabian - Olanda au trecut cu bine de audierile din Parlament.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.