Biroul Permanent Central al PNL s-a intrunit ieri pentru a stabili o pozitie oficiala a partidului in legatura cu suspendarea presedintului si un mandat pentru parlamentarii PNL, referitor la votul din Parlament.
Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, la sfarsitul Biroului politic Central al PNL ca discutiile s-au axat doar pe suspendarea presedintelui si ca parlamentarii PNL sunt liberi sa voteze pentru, sau impotriva suspendarii, conform constiintei lor. Liderul liberal a tinut sa precizeze ca valorificarea statutului Romaniei de membru al Uniunii Europene ar trebui sa fie subiectul prioritar pe agenda politica interna, nu suspendarea presedintelui. "In aceasta perioada, in care Romania ar fi trebuit sa se axeze mai degraba pe fructificarea avantajelor care decurg din statul de membru al UE, constatam ca din pacate scena politica este permanent dominata de subiecte parazite, care nu influenteaza sau nu aduc niciun beneficiu cetatenilor. In aceasta categorie intra, in mod evident, si aceasta problema a suspendarii presedintelui", a afirmat presedintele PNL. Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca "PNL si-a asumat guvernarea si are o mare responsabilitate fata de tara si de toti cetatenii ei" si a afirmat ca formatiunea politica pe care o conduce se disociaza" de aceste jocuri de tip politicianist, in care sunt angrenati presedintele sau alte partide politice". Biroul Permanent Central a decis sa recomande parlamentarilor PNL "sa voteze conform propriilor lor optiuni si conform constiintei fiecaruia dintre ei", a conchis premierul.

Intrebat daca va fi prezent in Parlament si cum va vota in privinta suspendarii, liderul PNL a declarat: "Constiinta mea imi spune foarte multe, imi spune ca fiind prim-ministru nu pot sa plec de la considerente de ordin subiectiv, de la resentimente si ca trebuie sa ma comport, in aceasta conjunctura politica, ca un prim-ministru al unei tari fata de care am o mare responsabilitate. Daca va avea loc votul, voi participa, voi fi in sala, dar nu voi vota" Premierul a reluat atacurile la adresa presedintelui Basescu, pe care il considera raspunzator de situatia politica si pe care l-a acuzat ca nu face altceva decat sa intre in conflict cu toate institutiile statului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.