Cine mai incearca la ora actuala sa arunce in derizoriu prezenta politica a lui Gigi Becali risca, pentru sine, ridicolul.
O aparitie care sparge ecranul, bazata pe o autoritate primitiva, de mascul alfa, aparent aruncand cu banii, in fapt manat de un instinct infailibil al investitiei, acum proptit si in autoritatea intelectuala a lui Dan Pavel - Gigi Becali a devenit, asa cum ziarul Curentul a anticipat de anul trecut, starnind la vremea respectiva reactii adverse, un reper al vietii politice. Certificat iata, de interesul pe care i-l poarta prestigioasa agentie AFP, care i-a luat un interviu pe tema candidaturii la presedintie. Ziaristii francezi au remarcat opulenta kitsch din palatul becalian poleit, la propriu, cu aur. Au redat si cuvintele lui, care, pentru un credincios cu bun-simt si oarece carte, sunt la limita blasfemiei: "Cand am devenit bogat, am intrebat: Dumnezeule, de ce mi-ai dat aceste bogatii? si El mi-a raspuns: Intra in politica si salveaza-ti poporul". Sunt lucruri care pentru elitele ingretosate perpetuu de reactiile vulgului provoaca intoarcerea capului si eventual crispare.

Dar interviul prestigioasei agentii nu se rezuma la o schita de portret caricaturala. AFP ii creeaza lui Becali un pedigree de dreapta, prin informatia ca tatal lui a fost simpatizant al Garzii de Fier dar ii ofera si posibilitatea de a declara, in ajunul comemorarii Holocaustului, ca nu uraste evreii si ca 80% din actele lui de caritate sunt pentru tigani. in fine, aproape halucinant, AFP il baga pe Becali in alegerile prezidentiale din Franta, oferindu-i prilejul de a spune: "Sarkozy(...) Daca o sa ma intalnesc cu el intr-o zi o sa-i spun ca si puterea lui vine de la Dumnezeu si ca nu trebuie sa intoarca spatele Romaniei".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.