Si formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor se afla in asteptarea motivatiei Curtii Constitutionale. PRM nu adoptase, pana ieri, o pozitie oficiala legata de suspendarea presedintelui Basescu.

De altfel, liderii PRM aveau pe agenda mai multe intalniri cu reprezentantii celorlalte partide parlamentare, menite sa-i ajute in luarea unei decizii corecte si in interesul Romaniei fata de acest demers.

Referitor la declansarea eventualelor alegeri prezidentiale anticipate, liderul PRM ne-a declarat ca partidul sau "trebuie sa aiba garantia ca nu se vor mai fura voturi si ca vor fi alegeri corecte, altfel nu vom participa".

Bolcas nu a ezitat sa critice joaca de-a demisia a lui Traian Basescu. "Sunt doua ipoteze. Daca acest semnal a venit pe plan international si intern, nu avem ce discuta, iar cazul sau seamana cu cel al impiedicarii lui Emil Constantinescu de a-si lansa o candidatura ridicola, in 2000. Daca e o strategie de imagine, presedintele greseste, pentru ca uita ca toate partidele au inceput acest demers pentru demiterea, nu doar pentru suspendarea lui", a concluzionat acesta.

PRM a criticat ieri inca o data, prin vocea vicepresedintelui sau, Lucian Bolcas, provocarea lansata de Traian Basescu la adresa Parlamentului. Amenintarile lui Traian Basescu ca va demisiona daca va fi suspendat si ca va declansa simultan alegeri prezidentiale anticipate si referendum pentru votul uninominal "suna ca in povestile pentru copiii, daca nu maninci aceasta lingurita cu ulei de ricin, sa stii ca moare mama", a afirmat Bolcas.
Pozitia ambigua a PSD si decizia Curtii Constitutionale, care nu neaga dar nici nu afirma vinovatia lui Traian Basescu, i-au pus totusi pe ganduri pe liderii PRM si au dus la o prudenta si o circumspectie mai mare din partea acestora. Actiunea de suspendare, demarata in forta, pare sa fi pierdut din viteza, dar negocierile intre partidele care au initiat acest demers sunt in desfasurare. "Am discutat si suntem in contact permanent cu toate partidele", a reiterat Bolcas. Indiferent de rezultatul negocierilor, vicepresedintele PRM a opinat ca demersul de suspendare va fi dus pana la capat, dar ca formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor nu se va lasa antrenata in jocurile altor partide si folosita pentru scopurile acestora.

Totodata, liderul PRM a reamintit ca finalitatea unica a demersului de suspendare a presedintelui este demiterea sa, suspendarea nefiind un scop in sine.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.