Partidul Liberal Democrat va participa la sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, cand se va discuta suspendarea presedintelui Traian Basescu, dar va iesi din sala la vot, pentru a nu legitima o actiune fara baze constitutionale.
Anuntul a fost facut ieri de catre liderul PLD, Theodor Stolojan, in urma unei decizii adoptate de catre Biroul Politic al partidului. Liderul PLD a tinut sa reafirme ca cei 26 de deputati si senatori liberal-democrati il vor sustine pe seful statului, daca va fi cazul, intr-o noua cursa pentru Palatul Cotroceni, si daca va fi demis, si daca demisioneaza. Theodor Stolojan apreciaza ca "noua stanga-hibrid, patrulaterul negru format din PNL-PSD-PRM-PC" doreste suspendarea sefului statului nu numai din dorinta de a prelua controlul, ci mai ales pentru blocarea marilor dosare de coruptie deschise din 2005 si vizand persoane din interiorul celor patru formatiuni politice. Liderul PLD a atentionat ca, in prezent, se incearca schimbarea din functie a procurorului- general al Romaniei si a sefului Directiei Nationale Anticoruptie, tocmai pentru a impiedica bunul mers al Justitiei. Acesta a remarcat situatia fara iesire in care s-au plasat partidele politice, sustinatoare a demersului de suspendare, care "incearca sa gaseasca solutii pentru a suspenda actiunea de suspendare", in contextul in care nu vor nici sa renunte la actiune, nici sa ajunga la urne, pentru ca se tem de confruntarea cu electoratul.

In opinia liderului liberal-democrat, sunt necesare doua actiuni care sa conduca la iesirea din criza: organizarea de alegeri parlamentare anticipate si demararea unor dezbateri publice privind modificarea Constitutiei, in sensul prevenirii abuzurilor ce pot fi comise de catre formatiunile politice. In alta ordine de idei, vicepresedintele PLD, Raluca Turcan, a anuntat ca liberal-democratii- la fel ca si PD, au inceput monitorizarea actiunilor Cabinetului Tariceanu 2, si vor uza de toate parghiile legale pentru a sanctiona actiunile incompatibile cu programul de guvernare asumat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.