La PSD, decizia este "clara si neechivoca". Mircea Geoana a declarat ieri ca formatiunea pe care o conduce isi continua demersul de suspendare a presedintelui Basescu si ca "are toate voturile necesare", pentru ca, din cunostintele sale, PC si PRM, cu care partidul are negocieri "permanente", vor vota pentru suspendare.

"Nu avem nici un fel de degete incrucisate, nici in pantofi, nici la miini si nici in spatele hainelor. Traian Basescu a incalcat Constitutia, Curtea Constitutionala are obligatia de a ne da in judecata, Parlamentul este cel care face judecata politica asupra gravitatii acestor fapte, iar poporul face judecata morala asupra implicatiilor", a declarat Geoana la finalul sedintei Biroului Permanent al PSD. Geoana a recunoscut ca in partid au existat si voci care au aratat ca demersul de suspendare nu ar aduce prea multe beneficii PSD.

Negocieri Voiculescu-Vadim

Liderul PC, Dan Voiculescu, i-a facut o vizita ieri la Senat liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor. A stat vreo zece minute, iar la iesire a anuntat ca PC va sustine candidatul altui partid in eventualitatea anticipatelor la prezidentiale. "Nu voi candida in cazul alegerilor anticipate pentru presedintie. PC va sustine candidatul altui partid", spune Voiculescu.

Intrebat care va fi candidatul care va avea sustinerea PC, Voiculescu a refuzat sa raspunda. Cu privire la discutia avuta cu Vadim, liderul PC a fost la fel de laconic: "Am avut o discutie despre ce se va intimpla in cazul in care Traian Basescu va demisiona. Am stabilit de comun acord sa nu facem declaratii pe aceasta tema". A asigurat insa ca va avea o discutie si cu liderul PSD, Mircea Geoana.