"Sa nu-l mai agasam pe Adrian Nastase cu intrebari pe tema RAFO". Acesta a fost mesajul pe care insusi Adrian Nastase l-a transmis ziaristilor, duminica seara, la Cluj.
"Daca nu pricepeti, va mai spun de inca sapte ori astazi: nu s-a facut o iertare de datorii". Candidatul PSD, vizibil iritat de curiozitatea jurnalistilor, s-a apucat sa dea si sfaturi: "As vrea sa scoatem aceasta tema din campania electorala". Sau: "Chestiunea cu reprezentantii poporului care, fiecare, va plati nu-stiu-cit, lansata de niste ziaristi necunoscatori, este o minciuna. Si va rog inca o data sa nu o mai raspinditi". Spre finalul conferintei de presa, Nastase si-a marturisit public lehamitea: "Eu nu mai raspund la acest subiect".

Ordonanta RAFO Onesti va fi republicata

Solicitat sa spuna cine a contrasemnat ordonanta privind preluarea datoriilor RAFO de catre AVAS, premierul Nastase a recunoscut ca, "din graba", ea n-a fost semnata de ministrii Mihai Tanasescu si Dan Ioan Popescu, ci doar de secretari de stat. Redam mai jos dialogul premierului cu ziaristii pe tema ordonantei RAFO:
Nastase: Am impresia ca s-a publicat mai rapid doar cu semnaturile secretarilor de stat, dar a fost o eroare materiala, care a fost corectata pentru ca Nota de Fundamentare fusese semnata de cei doi ministri.
Rep.: Cum a fost corectata?
Nu stiu toate detaliile. Am dat telefon la Bucuresti si mi s-a spus....
Sinteti jurist. Stiti ca o eroare materiala se repara printr-o alta sentinta sau printr-o noua tiparire in Monitorul Oficial.
Asa se va face.
Cind?
Luni sau marti. Cind doriti sa se faca?

Geoana a promis cite-n luna si-n stele

Pe un frig de crapau pietrele, Adrian Nastase a tinut, ieri, doua mitinguri electorale la Botosani si Suceava, la o diferenta de numai o ora intre ele. Daca la Botosani pesedistii n-au reusit sa adune decit cel mult 1.000 de localnici (si aceia interesati mai mult de concertul trupei Voltaj), la Suceava "bastinasul" Octav Cozmanca a tinut sa-si dovedeasca puterea stringind de vreo zece ori mai multi oameni. De altfel, si oferta "auxiliara" a fost mai bogata: pe linga Voltaj a fost adus si Stefan Banica jr.. Spre deosebire de alte mitinguri, cele din Moldova au cunoscut o modificare de strategie. Adrian Nastase, care era obisnuit sa vorbeasca doar trei-patru minute, si-a lungit de data asta oferta de promisiuni si atacurile la adresa lui Basescu cu pina la 20 de minute. Contracandidatul de la Alianta PNL-PD n-a fost scos din "mincinos" si "jignitor". Mircea Geoana a incercat si el sa faca fata frigului promitind cite-n luna si in stele. "Dati-ne inca o data sansa, pe cuvint de cinste, pe cuvint de onoare, pe cuvint de omenie si vom dovedi ca romanii o pot duce mai bine", a spus Geoana.

A mincat iepure cu portocale

Opulenta maxima la masa de prinz de ieri a candidatului PSD+PUR. Aflat la Botosani, in restaurantul hotelului "Maria" (acolo unde a si fost cazat peste noapte), lui Adrian Nastase si celor care-l insotesc in turneul electoral le-a fost servita o masa ca-n povesti. Surpriza a constituit-o un antreu rece, compus din vinat garnisit cu fructe. Intrebind o ospatarita, am aflat ca este vorba despre iepure cu portocale.
Delicatesa a fost servita la doua zile dupa ce Adrian Nastase le recomanda tirgovistenilor sa aiba grija cu "iepurii portocalii" care le intra in curte. Din informatiile noastre, hotelul "Maria" apartine unui apropiat al lui Mihai Darie, consilierul primului-ministru.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.