Plenul Parlamentului a aprobat, ieri, constituirea Comisiei parlamentare de ancheta privind evaluarea activitatii SRTV si SRR, cu 184 de voturi pentru, 42 de voturi impotriva si 66 de abtineri. Presedintia comisiei, formata din 15 membri, este asigurata de Raluca Turcan (PNL), vicepresedinti sunt Eugen Nicolicea (PSD) si Lia Olguta Vasilescu (PRM), iar secretari Ionica Constanta Popescu (PUR) si Valentin Iliescu (PD). Parlamentarii au analizat cele 12 articole ale hotararii, iar vicepresedintele PRM, Augustin Bolcas, a cerut ca ancheta sa fie realizata de cele doua comisii parlamentare de cultura, si nu de o comisie speciala. Propunerea peremistului nu a intrunit sustinerea plenului.

Pentru desemnarea conducerii Comisiei de ancheta, s-a desfasurat o intrevedere a liderilor de grup, care nu s-a soldat cu o decizie unitara, Coalitia propunand pentru presedintie pe Raluca Turcan, iar PSD pe Eugen Nicolicea. Presedintele Camerei, Adrian Nastase, a fost de parere ca unele cercuri de influenta doresc subordonarea SRTV si SRR iar ministrul Culturii, Mona Musca, a precizat ca asteapta concluziile comisiei de ancheta.

Seuleanu si Nicolau contrazisi de Musca

In alta ordine de idei, ministrul Culturii, Mona Musca, a sustinut ca presedintii radioului public si televiziunii publice, Dragos Seuleanu si respectiv Valentin Nicolau, duc o politica de dezinformare a angajatilor celor doua institutii, sustinand ca actuala putere vrea sa-i lase fara locurile de munca. Musca a explicat ca, in urma cu 3-4 saptamani, in mapa Guvernului a existat o nota referitoare la reducerea finantarii de catre Bugetul de stat a banilor alocati radioului si televiziunii. "S-a renuntat la acea nota, unde se spunea ca 50% va fi alocat pentru radio si tv de la buget, si 50% se vor descurca din venituri proprii", a completat ministrul PNL. Mona Musca a sustinut ca, atat Seuleanu cat si Nicolau si-au chemat in sedinta angajatii si au spus ca Executivul vrea sa dea afara lumea din cele doua institutii, pentru ca nu sunt suficienti bani. "Nu exista nici un ordin, nici o lege in acest sens. Vor fi in continuare bani dati de la buget pentru radio si tv", a asigurat Mona Musca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.