Purtatorul de cuvint al presedintelui Senatului, Andrei Alexandru, a declarat, pentru Mediafax, ca Nicolae Vacaroiu isi va asuma, daca va fi cazul, asigurarea interimatului functiei de presedinte, dar pe care il va exercita nu de la Cotroceni, ci din biroul sau de la Senat.
"Domnul Nicolae Vacaroiu are suficienta experienta politica, tinind cont ca timp de patru ani a fost prim-ministru si de sapte ani exercita functia de presedinte al Senatului. Nu domnia sa este cea care a generat aceasta criza, iar asigurarea interimatului la Presedintie este o obligatie constitutionala pe care si-o va asuma daca va fi cazul", a afirmat Andrei Alexandru. El a aratat ca, din discutiile avute cu presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, acesta i-a transmis ca, in cazul suspendarii lui Traian Basescu, nu doreste sa isi exercite functia de presedinte interimar al Romaniei la Cotroceni, ci va lucra in continuare in biroul sau de la Senat. "Am avut mai multe discutii cu domnia sa si mi-a spus ca nu doreste sa ocupe biroul presedintelui ales de la Cotroceni, si, in cazul in care va fi presedinte interimar, va lucra in continuare in biroul sau de la Senat", a afirmat purtatorul de cuvint al presedintelui Senatului.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.