Presedintele tarii si seful PD lanseaza aceleasi subiecte, folosind aceleasi argumente.

Liderul democratilor, Emil Boc, repeta - tema cu tema - discursul presedintelui Traian Basescu. Invitat acum doua zile la o emisiune de la Antea 3, Boc a reprodus aproape de perfectiune ideile lui Traian Basescu, aparute intr-un interviu publicat ieri de "Cotidianul". Liderul PD a inceput prin a-i impartasi fostului sau sef explicatiile la decizia Curtii Constitutionale privind suspendarea presedintelui. "Orice incalcare a Constitutiei este o fapta grava", a spus Boc, in total acord cu o declaratie recenta a lui Basescu. Liderul PD a explicat, dupa modelul presedintelui, ca, atunci cand Curtea spune ca nu exista fapte grave pentru suspendare, inseamna ca "nu exista, in fapt, o incalcare a Constitutiei".

Teoria suspendarii

Cea mai mare concordie in opinii se regaseste atunci cand vine vorba despre ce trebuie sa se intample cu politicienii care vor suspendarea, desi Curtea a dat aviz negativ. "La decizia Parlamentului presedintele nu are alta cale de atac, cum ar fi in instanta si in democratie singura cale de atac pe care o poti avea este sa te duci in fata cetatenilor", spune Boc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.