Partidul Romania Mare a dezaprobat ieri, intr-o conferinta de presa, actuala formula de guvernare, “romano-maghiara”.
Vicepresedintele executiv al partidului, Lucian Bolcas a apreciat ca: "Este trist pentru Romania sa avem de-a face cu un guvern romano-maghiar. Aducerea UDMR la guvernare, inseamna o sfidare a majoritatii populatiei romane din aceasta tara". Bolcas a reiterat ca PRM nu este un partid antisemit. "Vreau sa precizez ca PRM nu are nimic impotriva vreunui partid minoritar in guvernul Romaniei, insa suntem fermi impotriva UDMR-ului, care este o formatiune culturala, antiromaneasca si iredentista. Peremistul l-a atacat si pe premier, spunand ca acesta isi asuma o mare responsabilitate "tuteland o astfel de politica antiromaneasca", ce poate duce la "eventuale acte de dezmembrare teritoriala a Romaniei". Referitor la declaratia presedintelui, conform careia si-ar da demisia in cazul in care Parlamentul ar vota suspendarea sa, liderul PRM a spus ca, aceasta "suna ca in povestile pentru copii: daca nu mananci aceasta lingurita cu ulei de ricin, sa stii ca moare mama!".

"PRM nu s-a razgandit in privinta suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu, insa se mai gandeste, deoarece atitudinea PSD in aceasta chestiune a complicat scena politica, iar intre a te razgandi si a te gandi, este o mare diferenta", a spus Lucian Bolcas. Potrivit acestuia, la ora actuala se desfasoara consultari cu partidele politice parlamentare, iar rezultatul va fi anuntat in ziua sedintei in care se va supune votului suspendarea presedintelui. Bolcas a afirmat, in context, ca presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a avut, in cursul saptamanii, doua convorbiri telefonice, cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si cu liderul PSD, Mircea Geoana. Bolcas a fost categoric: "PRM nu a pornit un demers pentru suspendarea sefului statului, ci unul care sa aiba ca finalitate demiterea acestuia, insa de la momentul sesizarii Parlamentului si pana in prezent au intervenit mai multe elemente care au pus liderii partidului pe ganduri". Liderul PRM a tinut sa infirme faptul ca partidele politice vor ezita in suspendarea presedintelui, dupa ce acesta si-a anuntat posibila demisie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.