Patronul tipografiei ROMRAL Focsani, Costica Stelescu, fost asociat in afaceri cu mama baronului Oprisan, Lucia Gherarde, a castigat licitatia organizata de Prefectura si CJ Vrancea pentru tiparirea buletinelor de vot atat pentru cele doua scrutinuri din anul 2000, pentru buletinele de vot de la referendumul pentru Constitutie din 2003, cat si pentru cele din acest an, fiind considerat unul dintre lacheii baronului Oprisan. "Am luat toate masurile de siguranta - stau cu usile de la tipografie tot timpul inchise, este un control foarte strict, deci este ca la o fabrica de armament", declara Costica Stelescu dupa aparitia "pe piata" a primului buletin de vot neanulat. Acum, dupa aparitia celui de-al doilea, patronul tipografiei se jura ca e facatura Aliantei. "Ce fraude, dom'le, se baga si ei in seama, ca tot n-a auzit nimeni de ei (n.n. - cu referire la cei de la Alianta D.A.). Eu totusi nu cred ca mai pot aparea si alte buletine, la masurile pe care le-am luat... Pe de alta parte, de unde stiu eu ca hartia este aceeasi cu a buletinelor care se tiparesc la mine?" - a declarat fastacit patronul tipografiei ROMRAL, caruia nu-i venea sa creada ca "pe piata" a mai aparut un buletin de vot valabil, disparut din "fabrica sa de armament".
In cazul primului buletin gasit in cutia postala a candidatului Vraciu, Politia Vrancea a anuntat ca se fac cercetari. "Se compara buletinul in cauza cu cele care se tiparesc la tipografie, urmeaza sa se faca o expertiza cu privire la hartie, la caracteristicile scrisului. Acestea sunt chestiuni care dureaza; asteptam concluziile unor specialisti", a declarat pentru presa comisarul-sef Ionel Popescu, adjunctul sefului IPJ Vrancea.
De mentionat ca cele 13.000 de buletine de vot trase in plus fata de numarul prevazut, despre care angajatul ROMRAL spune ca au disparut din tipografie, pot asigura PSD-ului vrancean si cel de-al doilea senator, in dauna candidatilor Aliantei D.A. si ai PRM. Lucru nereusit niciodata in Vrancea din 1992 si pana in prezent de partidul care s-a numit FDSN, PDSR sau PSD. Daca luam in calcul si faptul ca pe locul doi PSD l-a nominalizat la Senat pe afaceristul multimiliardar Petre Dinuta - managerul si patronul COMAT SA Vrancea, cel care a declarat, intr-un cerc de prieteni, ca a cotizat la PSD in actuala campanie cu 6 miliarde de lei -, vom avea imaginea unei fraude dinainte anuntate cu un rezultat de peste 60% pentru PSD.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.