Anuntul facut de Basescu ca va demisiona in cazul in care Parlamentul va vota pentru suspendare a pus pe jar toate partidele. Cert este ca toate calculele politice sint date peste cap.

Mircea Geoana, presedinte PSD: "Poate ca Traian Basescu va face acest anunt cu lacrimi in ochi, dar nimeni nu-l mai crede. Este prima si singura decizie corecta a lui Traian Basescu. Oricum, procedura de suspendare merge inainte. Parlamentul va vota saptamina viitoare, iar poporul se va exprima la referendum. O eventuala demisie ar insemna o recunoastere deplina a incalcarii Constitutiei si, in acelasi timp, o recunoastere a esecului proiectului politic numit Traian Basescu, dupa esecul Aliantei D.A. Pina la urma, presedintele are de ales intre a fi demis de popor sau a demisiona de bunavoie. Poporul roman va decide soarta lui Basescu. Poporul trebuie sa decida daca mai vrea doi ani cu Basescu la Cotroceni. Traian Basescu nu poate fi un presedinte bun pentru Romania, indiferent ce Parlament sau ce Guvern i-am da".

Liberalii isi cauta un candidat

Crin Antonescu, vicepresedinte PNL: "Consider ca este un nou exercitiu de imagine al presedintelui Traian Basescu. Declaratia Domniei sale face parte din lungul sir al afirmatiilor si al situatiilor socante cu care ne-a obisnuit si prin care se victimizeaza: primarul Basescu versus Consiliul Municipal ostil, suferinta lui Traian Basescu la momentul retragerii lui Stolojan, furtul alegerilor din 2004, guvernul si partidul ostile, Parlamentul ostil presedintelui, mass-media ostile presedintelui. Este o incercare de sensibilizare a opiniei publice, o incercare de a face ca electoratul sa-l priveasca drept un martir. Nu stiu daca domnul presedinte in situatia in care isi va da demisia se va retrage din politica sau va candida la eventuale alegeri anticipate. Este treaba Domniei sale. La momentul la care discutam, nu vrem sa luam in calcul o astfel de varianta. Dar daca vor fi alegeri anticipate, consider ca trebuie sa avem un candidat".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.