Dupa ce am publicat in "Evenimentul zilei" de marti, 8 martie, materialul "Destine strivite de Baronul Oprisan. Opt povesti incredibile din Republica Europeana Vrancea", am descoperit un fapt socant. Marian Oprisan foloseste note informative pentru a-i urmari indeaproape pe adversarii sau dusmanii sai. Am aflat acest lucru chiar de la presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, care a citit pasaje dintr-o astfel de nota informativa intr-un interviu telefonic acordat ziarului nostru.

Din acesta reiese ca opozantii lui Marian Oprisan sint strict monitorizati, posibil chiar de serviciile secrete care se pun astfel in slujba "baronului". In Vrancea exista de mult timp suspiciunea ca liderul judetean al PSD se foloseste de serviciile secrete pentru a monitoriza adversarii politici.

Cotidianul nostru a prezentat intr-un articol publicat marti, 8 martie a.c., opt marturii ale oamenilor care au intrat in conflict cu Marian Oprisan. Acestia aratau cum "baronul de Vrancea" ii cheama in procese penale sau civile, si cum au fost injurati sau amenintati de acesta. O parte dintre cei intervievati puneau agresivitatea lui Marian Oprisan pe seama unei afectiuni cerebrale. Documentele pe care le detinem, cit si declaratiile unor reputati medici, confirmau faptul ca Marian Oprisan sufera de o grava problema medicala care a constituit si motivul unei interventii chirurgicale realizata in SUA, in luna iulie a anului 2001. Specialistii pe care i-am consultat afirmau ca printre efectele acestei probleme medicale se numara si "tulburarile psihice", iar unul dintre remedile recomandate era "repaosul la pat".

Dezvaluirile au efecte neasteptate. Dupa publicarea articolului, Marian Oprisan a reactionat intr-un mod neobisnuit: el a trimis doua zile la rind mesaje pe site-ul www.evz.ro. Acest lucru le-a oferit cititorilor nostri ocazia sa polemizeze cu liderul PSD Vrancea.
"Lichidare cu executanti moldoveni". Contactat telefonic, Marian Oprisan a incercat sa demonstreze, intr-un mod cel putin original, ca persoanele care sustin in articol ca sint opozanti ai sai si l-au acuzat ca le-a distrus viata sint de fapt "infractori recunoscuti" si incearca "lichidarea sa cu executanti moldoveni".
De ce spuneti ca v-a suparat articolul?
Nu admit sub nici o forma sa fiu acuzat de delatorii mei cu care dumneavoastra ati discutat.
Sint parerile oamenilor pe care i-am intervievat, domnule Oprisan...

Nu ati prezentat decit acuzatiile delatorilor mei. Ce sa spuna dusmanii, sa ma aplaude? Sint un tip care spune ce gindeste. Il critic pe Adrian Nastase de trei ani de zile, nu de ieri, de azi, si dumneavoastra veniti la mine si imi povestiti cum Puiu Paraschiv Usturoi, zis "Siru", se considera victima mea in conditiile in care floarea culturii judetului Vrancea se revolta impotriva comportamentului sau. Il prezentati pe Marian Bobocea, un infractor recunoscut in judetul Vrancea, cu antecedente penale ca fiind victima. Puteati sa cereti extrasul de cazier al domnului Bobocea de la Inspectoratul de Politie. Cind ati fost in barul Pentagon, domnule, n-ati vazut promiscuitatea de-acolo?
Am scris si despre acest aspect, dar ce legatura are?

N-ati scris, domnule, n-ati scris. Uitati, va citesc o nota informativa: "La barul "Pentagon", proprietatea domnului Bobocea, aproape zilnic se intilnesc Puiu Siru si patronul Bobocea si abordeaza cu voce tare nevoia de compromitere si izolare a liderului PSD Vrancea cu orice mijloace. Abordeaza ideea ca si intimidarea sau lichidarea fizica constituie optiuni, iar Bobocea sustine ca el ar putea apela la executanti moldoveni unde el are relatii. Cei doi cunosc faptul ca liderul poarta in mod legal pistol pentru autoaparare, dar nu considera acesta un obstacol major pentru actiunile lor de intimidare si chiar lichidare. Aceasta ultima preocupare a fost semnalata de doua persoane independente una de alta dupa procesul pe care liderul PSD l-a avut la Bacau cu Puiu Usturoi Paraschiv, zis Siru". Ca fapt divers v-am aratat...
De unde aveti nota informativa?
N-are importanta, nu-i problema dumneavoastra.
Daca tot ati citit-o...
V-am citit-o, care-i problema? Eu primesc informatii din toate mediile societatii.
Inclusiv de la serviciile secrete?
Sint beneficiar legal, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, al informatiilor care privesc comunitatea judetului Vrancea, conform legii de organizare a Serviciului Roman de Informatii.

Documente pe care le putea primi "baronul".

In "Legea privind siguranta nationala a Romaniei", art. 11, litera c, se precizeaza ca "Informatii din domeniul sigurantei nationale pot fi comunicate prefectilor, primarului general al Capitalei, precum si conducatorilor consiliilor judetene, respectiv al municipiului Bucuresti, pentru problemele ce vizeaza competenta organelor respective". Obiectul notei informative prezentate de Marian Oprisan nu are nici o legatura cu "competenta" presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, ci este mai degraba un document de urmarire in interes personal a opozantilor sai.

Mai sint si alte servicii secrete, nu doar SRI

Marius Bercaru, purtator de cuvint al Serviciului Roman de Informatii, precizeaza: "Marian Oprisan n-a primit nici o astfel de nota de la noi. Primeste informari doar referitor la administratia locala. Va dau un exemplu foarte grosier. N-o sa trimitem problematica de contraspionaj la un presedinte de Consiliu Judetean. Si in cazul ministrilor la fel se spune. N-o sa trimitem ce tine de agricultura la sport. Acolo sint mentionate servicii secrete. Mai sint si alte servicii secrete, nu doar SRI. Noi, in general, avem efectul asta de paratrasnet, atragem fulgere si nu este tocmai corect".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.