Senatorul Radu Berceanu a declarat, miercuri, intr-un interviu acordat Mediafax, ca liderii PD trebuie sa stie sa pastreze electoratul si sa nu cada in capcana campaniei media, sustinuta de oameni de afaceri, care vor sa bage zazanie, pentru ca altfel partidul va disparea sau va ajunge ca PNTCD.

Cum ar putea disparea PD

"Noi nu ne luptam cu PNL. Noi ne luptam cu cateva persoane care s-au hotarat ca le-au mers foarte bine pe vremea PSD afacerile cu montat de drene la banii statului, care sa curga in buzunarele lor. Cand au constatat ca se intampla niste lucruri, au inceput sa caute sursa problemelor. Au constatat ca sursa problemelor e la Cotroceni si ca oarecum la aspiratie e si la PD. Atunci s-au jurat ca pana nu scapa de omul de la Cotroceni si de PD care, intr-un fel sau altul, il cam sustine sau merge cam pe aceeasi linie, nu se lasa. S-au apucat si au cumparat - care nu aveau - trusturi de presa. S-au unit, ca atata vreme cat erau disparati mai era concurenta. Cand s-au unit au zis: "Ba, facem noi concurenta la din astea gen <>, dar cand e pe partea politica - hotarati". Iar PD are la ora actuala, inca, un singur sustinator: electoratul. Daca va sti sa-si pastreze acest sustinator, sa-l faca sa inteleaga, eventual sa-l creasca, s-ar putea sa aiba o mica sansa in aceasta batalie absolut inegala. Daca nu, PD va disparea".

"Aici vorbim de bani"

Berceanu a continuat: "Desi s-a spus ca PNL s-ar putea sa aiba soarta PNTCD, intr-o astfel de batalie, s-ar putea ca PD sa dispara sau sa ajunga ca si PNTCD. Pentru ca aici vorbim de bani. De foarte multi bani. Si in momentul in care unul ca Patriciu, care banuiesc ca castiga - la cifra lui de afaceri, daca fac cea mai simpla socoteala - vreo 30 de milioane de euro pe an si zice: "Ba, 20 de milioane le pastrez si 10 milioane le bag intr-o batalie ca sa nu mai ajung cum am ajuns atunci vreo 24 de ore sau 18 ore, cand a iesit cu lacrimi in ochi". Si banuiesc ca cine vede odata de aproape chestia asta se jura ca va face tot ce e posibil sa nu mai ajunga in situatia respectiva. Daca el baga 10 milioane, si mai baga si ailalti 4-5 inca cate un milion-doua, tot se strang 20-30 de milioane pe an cu care nu se poate lupta, pentru ca la un anumit nivel de bani, un anumit fel de oameni cedeaza si este cat se poate de omeneste sa cedeze.

Despre noii ministri

"Eu vad cine a fost pus in Guvern. E cineva care nu stie ca Melescanu este platit, sustinut si facut si dres pe acolo, pe la Prahova, de Patriciu? Daca e cineva care nu stie, inseamna ca eu stiu niste secrete. (...) Am sa va spun un lucru: Patriciu nu a luat de la mine Petromidia in 1999 sau in 2000, cand eram eu ministru si cand a vrut sa o ia. A luat-o in 2001, in 2002, cand era PSD, cu care a facut niste afaceri foarte bune, profitabile si de o parte, si de alta. PSD i-a ridicat si i-a transformat in actiuni nu stiu ce chestii etc. etc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.