Liderul Uniunii Populare Social Crestine, Ioan Talpes, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca PNL va vota suspendarea presedintelui pentru ca nu se poate opune intereselor lui Dinu Patriciu, iar PC si PRM vor face la fel, deoarece parlamentarii acestor partide nu pot fi contra dorintelor liderilor lor.
Vorbind si despre PSD, Talpes s-a limitat sa afirme ca acesta "se comporta ca un partid de guvernare, care il vrea suspendat pe presedintele Basescu". El a mai tinut sa precizeze ca "daca se va ajunge la suspendarea presedintelui Basescu si la alegeri pentru aceasta functie, atunci criza politica se va adanci". Talpes a reafirmat ideea conform careia Camerele reunite ar fi trebuit sa voteze un prim-ministru care sa reprezinte o majoritate. Presedintele UPSC a adaugat ca felul in care clasa politica intelege sa actioneze, influenteaza in mod negativ imaginea Romaniei pe plan extern. "Romania se prezinta, pe plan extern, ca un elev care, in pofida semnelor prin care cauta sa arate ca este silitor, este pe cale sa isi arate limitele in administrare si guvernare. Daca se va ajunge aici, va trebui sa fim foarte atenti in tot ceea ce declaram, fiindca va trebui sa aratam care este adevarata fata a Romaniei si nu cea constituita prin proiectiile pe care clasa politica romaneasca, neunitara si divergenta, le realizeaza", a mai afirmat Talpes. El a sustinut ca, la originea conditiei nefaste a tarii, din momentul actual, se afla procesul de combatere a coruptiei si cel de desecretizare a dosarelor securitatii si aici trebuie cautata cheia rezolvarii crizei actuale din politica romaneasca. In legatura cu sesizarea privind neconstitutionalitatea noului guvern, liderul UPSC a declarat ca nu a trimis-o inca la Curtea Constitutionala, pentru ca respectiva sesizare este "un act dificil de scris" si, pentru a fi valabila, trebuie sa fie semnata de 50 de deputati sau de 25 de senatori. Tot ieri, Talpes a dezmintit acuzatiile pe care presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, i le-a adus in timpul unei conferinte de presa, dar si intr-un articol din ziarul "Tricolorul", conform carora, in calitate de sef al SIE, Talpes ar fi acceptat o colaborare cu serviciile secrete americane in detrimentul Romaniei.

Talpes a tinut sa precizeze: "Categoric, il voi da in judecata pe Vadim Tudor, pentru insulta si calomnie, fiindca aici nu e vorba doar de un articol aparut in ziar, ci si de o conferinta de presa. Are raspunderea celor declarate".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.