Astazi, democratii se reunesc in prima sedinta a Colegiului Director al partidului, dupa intrarea acestuia in Opozitie. Reprezentantii PD doresc sa puna bazele unei strategii coerente, care sa le ofere credibilitate ca partid de opozitie.

De altfel, democratii doresc sa nu scada sub un scor electoral de 30 la suta in sondajele de opinie. Astfel, mai-marii PD vor incerca sa dea un mesaj clar privind unitatea partidului, in contextul in care in mass-media au aparut mai multe scenarii privind asa-zise tensiuni in partid care anuntau drept iminente schimbari la varf. Vicepresedintele PD, Ioan Oltean, a respins, ieri, toate "intoxicarile" din presa pe marginea asa-zisei debarcari a liderului Boc. "Emil Boc va ramane presedintele partidului. Nu poate fi vorba de asa ceva. Toate aceste intoxicari sunt venite de la adversarii nostri politici: PNL si PSD". Oltean nu exclude nici varianta amestecului consilierilor straini ai lui Tariceanu, care doresc sa creeze iluzia ca "PD este un partid plin de framantari interne". La randul sau, un alt vicepresedinte al partidului, Cezar Preda, respinge si el categoric varianta inlocuirii actualului lider al PD. Si acesta ne-a precizat ca PD va prezenta, cu ocazia Colegiului Director, o rezolutie din care sa se desprinda foarte clar ca, desi au intrat in opozitie, democratii sunt mai uniti ca niciodata. "Sunt numai speculatii, diversiuni si dorinte ale adversarilor nostri politici", sustine Preda, care este convins ca un partid puternic precum PD nu va fi in niciun caz destabilizat de asemenea "incercari murdare".

In opinia liderilor PD, prin aceasta strategie se urmareste, nu numai separarea democratilor de Traian Basescu, cat si crearea unor disensiuni in partid. Referindu-se la demisiile inaintate, deja, de secretari de stat ai PD, Preda ne-a declarat ca acestea au fost depuse pe masa premierului, dar probabil, nu le-a semnat, pentru ca are nevoie de timp pentru a-si completa echipa. De asemenea, vicepresedintele PD considera ca in strategia imediata a partidului nu ar trebui sa fie incluse atacurile la adresa Guvernului. "Nu am deveni credibili ca partid de opozitie daca, la 2-3 zile de la instalare, am ataca noul Executiv", a opinat Preda. La randul sau, liderul Emil Boc, a declarat ca se bazeaza in continuare pe sustinerea colegilor sai si a infirmat zvonurile legate de o amanare a intrunirii Colegiului Director. "Colegiul Director a fost de la inceput convocat pentru 12 aprilie. Nu stiu cum a aparut in presa informatia ca ar fi fost programat pentru mai devreme si apoi amanat. Cred ca se incearca o manipulare, dar nu vreau sa fac scenarii. Este o informatie eronata", a declarat Emil Boc. Referitor la informatiile aparute in presa, potrivit carora democratii s-ar pregati sa isi inlocuiasca liderul, Emil Boc a spus ca nu doreste nici sa comenteze afirmatiile cuiva, nici sa intre intr-un astfel de joc al declaratiilor. " Va asigur ca PD este pregatit si stie sa-si asume statutul de partid de opozitie. Nu intru in jocul nimanui", a spus Boc.

Demisiile secretarilor de stat ai PD, transmise premierului
Demisiile in bloc ale secretarilor de stat propusi de Partidul Democrat si numiti de premier in functii executive, pe criterii politice, au fost transmise, ieri, la Cabinetul primului-ministru, de catre presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a anuntat biroul de presa al partidului. Intre timp, unul dintre cei 13 secretari de stat care si-au semnat demisiile, Vasile Bran, vicepresedinte al Agentiei Nationale de Protectie a Mediului, a anuntat ca va parasi PD si ca este dispus sa intre in randul liberalilor, pentru a-si pastra functia. Despre gestul colegului sau de partid, Cezar Preda a spus ca acest gen de derapaje "sunt, pana la urma, consensuale cu ce se intampla in politica romaneasca" si ca Vasile Bran s-a obisnuit prea mult in politica si nu mai vrea sa plece. Preda a tinut sa sublinieze ca "tradatorul" Vasile Bran nu detinea niciun fel de functie in cadrul partidului. In cazul in care acesta nu-si va da demisia din partid, va fi exclus. De altfel, liderii democrati nu exclud varianta ca aceste cazuri sa se petreaca si in teritoriu. Cu toate acestea, secretarul general al PD, Vasile Blaga, a cerut reprezentantilor PD din teritoriu sa ramana in functiile detinute, exceptandu-le pe cele politice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.