Dupa ce au fost scosi din guvern, parlamentarii PD au decis strategia de opozitie. Care este una la limita extrema a duritatii. Niciun act normativ elaborat de noul Cabinet nu va primi votul reprezentantilor democrati in Parlament.

Vicepresedintele Ioan Oltean a declarat ca "suntem in fata unui guvern nelegitim, sustinut de o majoritate netransparenta. Este clar ca suntem in posesia unei coalitii cu doua scopuri ascunse: de a scoate PD de la guvernare, ca fiind singurul interesat de o buna guvernare, si de a-l suspenda pe presedinte". Oltean a continuat spunand ca primul obiectiv a fost atins, cel de-al doilea fiind si el nu departe de indeplinire.

in consecinta, a explicat reprezentantul PD, partidul din care face parte se va comporta, indiferent de circumstante, ca o formatiune de opozitie. in aceasta calitate, in afara de faptul ca va uza de toate parghiile constitutionale, inclusiv motiunea de cenzura, Partidul Democrat "nu va vota niciun act normativ pe care actualul guvern il va trimite in Parlament. Nu vom putea sustine acte normative ale unui guvern nelegitim din punctul nostru de vedere. Nu vom merge selectiv".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.