Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), vicepremierul Marko Bela, nu este surprins de numarul mare de voturi "pentru", cu care a fost validat cabinetul Tariceanu II.

"As vrea sa accentuez importanta majoritatii cu care acest Guvern a fost votat. Votul de ieri (n.r. de marti) a fost nu numai pentru noul guvern, dar a fost un vot si pentru stabilitate, pentru prioritatile reale ale guvernantilor si aici ma refer la consolidarea locului si rostului nostru in Uniunea Europeana, la necesitatea competitivitatii institutiilor centrale si locale, precum si la continuarea masurilor de reforma", a declarat Marko Bela, ierii, intr-o conferinta de presa.

Acesta considera ca votul dat marti, in plenul reunit al celor doua camere ale Parlamentului, pentru Guvernul restructurat arata ca majoritatea clasei politice doreste sa impuna stabilitatea la nivelul guvernarii si in viata politica. In opinia sa, cei care s-au pronuntat pentru noul Guvern au votat pentru a pune capat certurilor si litigiilor care au caracterizat pana acum clasa politica.

Vicepremierul a afirmat ca UDMR si-a asumat raspunderea guvernarii, pentru ca este convinsa de faptul ca are oameni capabili, bine pregatiti, cu experienta pentru a realiza proiectele avute in vedere. Marko Bela a mai spus ca prin prezenta Uniunii la guvernare se continua dialogul si colaborarea cu partidele romanesti in beneficiul relatiilor interetnice.

Vicepremierul a precizat ca UDMR este preocupata de organizarea alegerilor pentru Parlamentul European in toamna acestui an, precum si de alegerile locale si apoi a celor parlamentare din anul 2008. "Constat ca depasim toate principiile de baza ale democratiei, de exemplu prezumtia de nevinovatie, care este extrem de importanta", a adaugat presedintele UDMR, considerand ca prezumtia de nevinovatie a fost "incalcata tocmai de cei care lupta pentru un Parlament curat".

Intrebat fiind daca regreta vreo persoana din fostul Cabinet, liderul UDMR a raspuns ca "sunt una sau doua persoane in legatura cu care nu am regrete". In ceea ce priveste posturile de secretari de stat ramase libere, "UDMR va trebui sa preia anumite posturi de secretari de stat", a incheiat Marko Bela.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.