Vicepresedintele Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD), Adrian Orza, a declarat, ieri, ca ar putea deschide procese civile impotriva celor care incearca sa obstructioneze inregistrarea PPCD, potrivit Mediafax. In 28 februarie, inainte de Congresul in care PNTCD si-a schimbat denumirea in PPCD, o alta formatiune ce se revendica de sorginte crestin-democrata, Partidul Crestin Democrat (PCD), impreuna cu partidul sindicatelor PBND, au depus la Tribunal documente privind formarea Aliantei Polul Popular Crestin Democrat (PPCD).

Cu privire la acest demers, instanta va trebui sa se pronunte in 17 martie. Presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, a adus argumentul "recunoasterii internationale" in favoarea noii denumiri a fostului PNTCD. "Pentru Partidul Popular European, in Romania exista un singur partid crestin democrat, cel rezultat prin fuziunea dintre PNTCD si URR", a declarat Ciuhandu. El a precizat ca, daca va fi nevoie, se va adresa instantelor pentru a obtine castig de cauza. "Nu excludem posibilitatea de a cere despagubiri consistente", a spus si Adrian Orza, vicepresedintele PPCD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.