Deputatul PIN Cozmin Gusa a facut ieri o dezvaluire senzationala cu privire la doi judecatori ai Curtii Constitutionale, dovediti de CNSAS ca fosti informatori ai Securitatii.

"Banuiam de multa vreme ca asupra Curtii Constitutionale vor fi numeroase presiuni legate de decizia in cazul suspendarii presedintelui. Astazi am o certitudine in sensul ca doi dintre judecatorii Curtii Consitutionale Kozsokár Gábor si Aspazia Cojocaru au fost dovediti de catre CNSAS ca fiind fosti informatori ai Securiatii, lucru incompatibil cu statutul lor si care poate sa-i faca pe cei care au acces la aceasta informatie sa o exploateze in interes personal din dorinta de a forta o decizie in cazul suspendarii presedintelui Traian Basescu.

Din cite stiu, Kozsokár Gábor, inainte de 1989 a fost unul dintre procurorii care a avut legaturi apropiate cu Securitatea, in timp ce Aspazia Cojocaru (nepoata lui Octav Cozminca, din informatiile 7plus) a fost un informator sub numele de cod Ana" a declarat presedintele PIN. In opinia sa, existenta unor oameni cu un trecut patat la Curtea Constitutionala poate afecta serios deciziile si credibilitatea acestei institutii.

"Aceasta informatie este foarte importanta, in contextul in care, pe 4 aprilie, la prima ora, este programata sedinta in care se va dezbate actiunea de suspendare a presedintelui Basescu, urmind ca in functie de avizul Curtii, Parlamentul Romaniei sa-si exprime votul. In mod evident acest lucru ar putea sa aiba loc chiar cu ocazia plenului reunit, program pentru ziua de miercuri. Informatia mi se pare extrem de relevanta in conditiile in care lupta politica din aceasta perioada trebuie sa fie una corecta, bazata pe lege si nu una in care victoria sa se obtina prin santaj legat de trecutul unor persoane", a precizat Cozmin Gusa.