Partidul Democrat a anuntat, ieri, ca nu va vota noul cabinet, condus de „premierul-impostor" Tariceanu, si va cere ca justitia sa constate disparitia Aliantei D.A.
Potrivit unor surse din PD, planul secret al acestei formatiuni politice este ca, dupa ce instanta de judecata va decide ca Alianta D.A. nu mai exista, sa conteste, la Curtea Constitutionala, mandatul de premier al lui Tariceanu. PD sustine ca, daca Alianta este desfiintata, dispare formatiunea care l-a desemnat premier pe Tariceanu.

In consecinta, afirma liderii democrati, presedintele ar trebui sa desemneze un nou premier, dupa ce instanta va decide ca Alianta D.A. a disparut. Ieri, dupa sedinta Biroului Permanent al PD, presedintele acestui partid, Emil Boc, a declarat ca premierul ar trebui sa-si dea demisia si sa se treaca la formarea unui nou guvern. "PNL a mintit si inselat electoratul Aliantei D.A., preferand in locul Aliantei PNL-PD alianta PNL-PSD. Votantii Aliantei PNL-PD au fost tradati de PNL si de domnul Tariceanu. PD ramane mostenitorul Aliantei D.A.", a sustinut Boc.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.