Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), Marko Bela, sustine ca daca propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu privind noua formula a Executivului va trece de Parlament, se pune punct crizei guvernamentale.

"Vom fi multumiti daca aceasta propunere va primi majoritate in Parlament, pentru ca acest lucru va insemna ca am pus punct la o criza guvernamentala si putem merge mai departe cu prioritatile noastre firesti", a afirmat, luni, liderul UDMR. In ceea ce priveste locul UDMR in noul Guvern, Marko Bela a precizat ca formatiunea pe care o conduce "nu a negociat un algoritm, nu a fortat o pondere cat mai mare".

"Bineinteles ca noi am asumat domenii importante, dar nu in mod special pentru UDMR, ci pentru toata societatea si sunt convins ca, in fruntea acestor portofolii, colegii mei vor putea face fata", a subliniat Marko Bela. Intrebat ce parere are despre faptul ca democratii vor parasi sedinta plenului Parlamentului marti, cand se va da votul pentru noul Guvern, Marko Bela a spus: "Nu am discutat cu colegii democrati, dar e firesc ca ei sa fie nemultumiti".

"Nu ar fi trebuit sa ajungem intr-o astfel de situatie, dar nu se mai putea merge mai departe", a afirmat presedintele UDMR. Liderul grupului Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) din Camera Deputatilor, Marton Arpad, nu este de acord cu afirmatiile sefului statului potrivit caruia exista riscul unei rupturi intre clasa politica si societate in cazul in care noul Guvern propus de premierul Calin Popescu Tariceanu primeste votul de investitura in Parlament.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.