Presedintele PSD Suceava Gavril Marza a anuntat ieri ca l-a invitat pe presedintele PSD, Adrian Nastase, sa participe la Suceava la o intalnire cu reprezentanti ai Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor pentru a clarifica situatia improprietaririi cu padure a Bisericii din Bucovina, informeaza Mediafax. Marza a spus, intr-o conferinta de presa, ca nu impartaseste votul de luni din Senat prin care a fost respinsa Ordonanta de Urgenta 100/2004 privind improprietarirea cu 90.000 de hectare de padure a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si si-a exprimat increderea ca actul normativ va fi votat in Camera Deputatilor in varianta propusa de Guvern.

Totodata, Gavril Marza a spus ca sustine in continuare ca Bisericii din Bucovina sa ii fie retrocedata intreaga suprafata pe care o revendica, de 192.000 de hectare. El a precizat ca l-a invitat pe Adrian Nastase sa participe, la sfarsitul acestei saptamani, la Suceava, la o intalnire cu IPS Pimen Suceveanul si cu parlamentarii PSD de Suceava, pentru a discuta situatia improprietaririi Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu padure. "Vreau ca initiatorul acestei Ordonante de Guvern, presedintele PSD Adrian Nastase, sa clarifice odata pentru totdeauna aceste lucruri", a spus Marza.

Iliescu: Nu se putea restitui ceva ce n-a existat

La randul sau, liderul PSD, Ion Iliescu a spus ca senatorii PSD nu s-au impotrivit pe fond acestei Ordonante, ci n-au fost de acord cu o improprietarire a Arhiepiscopiei. "Noi am promovat acte in toti cei 15 ani, cand era vorba de proprietati. Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor nu a avut insa in proprietate padurile respective, ci in exploatare", a comentat Iliescu. In aceste conditii, a adaugat seful PSD, nu se putea restitui ceva ce nu a existat. Senatul a respins luni Ordonanta de transfer a 90.000 de hectare de terenuri din proprietatea statului in cea a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, care a fost emisa de Guvernul Nastase in campania electorala din 2004, senatorii PSD votand impotriva sau abtinandu-se.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.