Investirea in functie a noului guvern s-ar putea sa intampine probleme din cauza prezentei ministrilor UDMR.

PRM a anuntat, prin intermediul vicepresedintelui executiv, Lucian Bolcas, ca nu va vota in favoarea unui guvern ce ar permite maghiarilor sa obtina autonomie teritoriala.

"Discursul premierului a fost de un fariseism desavarsit, demn de consilierii de imagine pe care-i are. Premierul a vorbit despre necesitatea stabilitatii politice, care este reala, despre promovarea identitatii si imaginii Romaniei, dar nu stiu cum va putea sa faca acest lucru alaturi de fidelii sai aliati UDMR, care in mod explicit doresc sfartecarea teritoriala a Romaniei", a spus Bolcas.

La fel de ingrijoratoare pentru Tariceanu este schimbarea de pozitie a PC. In urma unei sedinte a Biroului Politic, cei de la PC au decis sa nu voteze un Guvern PNL-UDMR, solicitandu-i lui Tariceanu "ferm si fara echivoc" sa prezinte un guvern monocolor. Presedintelui PNL i s-a cerut si prezentarea unui nou program de guvernare si o noua structura a Executivului, mai restransa si mai flexibila.

Presedintele Dan Voiculescu a negat orice posibilitate ca PC sa revina la putere, in pofida unei invitatii pe care i-ar fi facut-o Tariceanu. Liderul UDMR, Marko Bela, nu pare ingrijorat de amenintari, sustinand ca noul guvern ar putea fi sprijinit de catre PSD, dar a negat existenta unor negocieri cu social-democratii in acest sens.

"Nu noi am dorit aceasta schimbare, noi am fi optat pentru actuala formula guvernamentala, dar s-a creat un impas care trebuia rezolvat", a aratat Marko. Dupa estimarile acestuia, Uniunea ar putea primi un post de vicepremier si inca trei portofolii. Ministerul de Justitie ar putea sa nu fie printre ele, dupa cum a lasat de inteles vicepremierul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.