Un guvern in formula PNL-UDMR n-ar avea nici o sansa sa treaca prin Parlament, a declarat fostul premier taranist Radu Vasile, la emisiunea "Stirea zilei" de pe Antena 3.

El a explicat ca PD-ul, trimis astfel in Opozitie, ar vota, fireste, contra, la fel ca si PRM (fidel principiului ca o formatiune etnica neinscrisa ca partid politic n-are ce cauta la guvernare), iar in tabara potrivnicilor s-ar manifesta si conservatorii, plus o buna parte din PSD-istii cu convingeri mai degraba nationaliste. Radu Vasile insusi a afirmat ca n-ar da bine pentru Romania ca minoritatea maghiara sa capete o pondere si mai mare la guvernare, dezvaluind - in premiera!- faptul ca nominalizarea armeanului Varujan Vosganian pentru postul de comisar european din partea tarii noastre a atras proteste prompte din partea Turciei.

Fostul prim-ministru a mai opinat ca nu se va ajunge la suspendarea presedintelui Traian Basescu, nici macar in forul legislativ, dat fiind ca seful statului "ii stie bine pe multi dintre actualii lideri politici". Radu Vasile a mai spus, totusi, ca si daca prin absurd s-ar trece de faza parlamentara, Traian Basescu ar castiga fara emotii la referendumul popular. In calitate de fost sef al unui guvern de coalitie, Radu Vasile a propus infiintarea unei scoli de vara pentru potentialii prim-ministri, care sa invete sa gestioneze treburile tarii in conditiile unui Cabinet multicolor politic si totodata sa deprinda arta dialogului in situatii de criza.

Caci, in opinia ex-liderului popular, aceasta este marea problema a Romaniei, tara care va fi condusa inca multa vreme de formule "pestrite". Fostul premier a mai remarcat, cu regret, ca nici la nivel guvernamental si nici macar in Parlament nu se manifesta diferentele doctrinare dintre formatiuni, acestea comportandu-se, mai degraba, tehnocrat, apolitic. Ca unul care a studiat istoria politica si a si scris despre democratia crestina, Radu Vasile a exemplificat cu cazul dreptei, al carei discurs ar trebui sa se refere mai mult la traditie, morala, Biserica, familie si nu preponderent la cota unica de impozit.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.