Seful statului a pierdut 8% intr-o singura luna. Declarata decedata de Tariceanu, Alianta D.A. creste un procent, iar PD ar obtine singur 34%.

Traian Basescu se prabuseste in ochii electoratului. O demonstreaza datele unui sondaj de opinie realizat de INSOMAR in perioada 22-27 martie, care arata ca presedintele a pierdut intr-o singura luna mai mult de opt procente la capitolul incredere a populatiei. Daca in februarie Basescu era creditat cu 49%, in martie acesta a coborit la doar 41%. Seful statului este urmat in acest clasament de Gigi Becali, cotat la 32%, de Theodor Stolojan si Mircea Geoana, ambii cu cite 27 de procente, si de Emil Boc cu 24%. Premierul Tariceanu scade si el cu sase procente, pina la 19%.

Nemultumiti de Cotroceni

In acelasi timp, romanii sint din ce in ce mai nemultumiti de activitatea lui Basescu la Cotroceni, dar si de cea a Guvernului si a premierului Tariceanu. Astfel, fata de luna februarie, cind seful statului se bucura de aprecierea a mai bine de jumatate din populatie, acesta a scazut la 48%. Totodata, doar 26% din populatie mai este multumita de activitatea Executivului, in timp ce Calin Popescu Tariceanu inregistreaza un procent mai putin.

Candidatul Tariceanu - 5%

In ciuda acestor rezultate, Traian Basescu ramine principalul favorit al unor alegeri prezidentiale. Seful statului ar obtine 44% dintre voturile celor care s-ar prezenta duminica viitoare la urne, urmat la mare distanta de liderul PNG, Gigi Becali - 18 procente. Patronul Stelei ii depaseste pe liderul PSD, Mircea Geoana - 15%, si pe Corneliu Vadim Tudor, cu 11 procente. Noutatea acestui sondaj este aparitia pe lista posibililor candidati la presedintie a premierului Tariceanu. Potrivit INSOMAR, acesta ar obtine 5% din sufragii.

Alianta creste

Alianta D.A. continua sa fie, cu 42 de procente, prima optiune electorala a romanilor la capitolul partide politice. Mai mult, in ciuda razboiului dintre cele doua formatiuni ce o compun, aceasta a cistigat luna trecuta, conform INSOMAR, un procent.

Pe pozitia secunda se afla PSD, cotat cu 22%, urmat de PRM si PNG cu 11%. UDMR este singura formatiune politica ce, cu cinci procente, mai depaseste pragul electoral.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.