Unii lideri maghiari ar putea fi implicati in retele mafiote, a sugerat vicepresedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) Szilagy Zsolt. Acesta a explicat ca declaratia sa este doar o presupunere logica, bazata pe unele "semnale" pe care le are privind coruptia la nivelul politicienilor UDMR, printre care si senatorul Verestoy Attila.

"Nu m-as mira..."

"Nu m-as mira daca as afla in cativa ani ca lideri maghiari sunt in retele mafiote, ca folosesc bani in interes propriu. Nu m-ar mira sa aflu de intelegeri politice legate de protectia unora. (Serviciile secrete, n.r.) sunt sigur ca au date", a declarat vicepresedintele CNMT, citat de Mediafax. Potrivit lui Szilagy Zsolt, presupunerile lui se bazeaza pe unele semne de coruptie care il indica, printre altii, pe senatorul UDMR Verestoy Attila. in acest sens, vicepresedintele CNMT a sustinut ca "exista structuri si retele care impart bani si organizeaza licitatii" astfel incat sa favorizeze UDMR prin acte de coruptie ce "violeaza jocul democratic".

Fara probe

Szilagy Zsolt nu a adus probe care sa ii sustina afirmatiile, insa a incercat sa demonstreze "deductiv" faptele de coruptie din interiorul UDMR. in completarea argumentatiei sale a venit si presedintele CNMT, episcopul reformat Tokes Laszlo, fost presedinte de onoare al UDMR. "Chiar in mod deductiv, poti ajunge la concluzia ca in Secuime nu poti face coruptie fara participare maghiara", a venit concluzia liderilor CNMT.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.