Elena Udrea a donat, in 2006, Partidului Democrat, doar 10.000 de lei, adica aproximativ 3.000 de euro, mai putin decat le-a platit liberalilor, in 2004, pentru un loc pe lista de consilieri ai Capitalei.

Potrivit propriilor marturisiri, in 2004, ea a dat 5.000 de euro pentru a fi printre candidatii de pe lista Aliantei D.A.

Acum, conform datelor publicate in Monitorul Oficial, Udrea a fost, in 2006, un donator relativ minor al Partidului Democrat. De exemplu, fostul secretar de stat in Ministerul Economiei, Ionel Mantog, unul dintre liderii democrati care au probleme cu justitia, a donat 21.400 de lei, iar deputata Monica Iacob Ridzi a sponsorizat partidul cu peste 12.000 de lei.

PD a primit o donatie substantiala - de nu mai putin de 110.000 de lei - si din partea Unirea Shopping, probabil firma care administreaza magazinul bucurestean cu acelasi nume. Pe lista celor care au sponsorizat PD cu mai mult de zece salarii minime pe economie se afla fostul senator PRM, scafandrul Dorel Onaca, viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu, si fostul ministru de stat Gheorghe Pogea. in mod inexplicabil, printre donatori nu figureaza cativa dintre cei mai bogati oameni din PD, precum Adriean Videanu, Radu Berceanu si Vasile Blaga. Cu toate acestea, PD a colectat, in 2006, aproape sase milioane de lei, adica aproximativ 1.750.000 de euro. Donatiile au atins suma de patru milioane de lei, in timp ce cotizatiile au fost de numai 478.487 de lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.