Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ieri, in saptamanala conferinta de presa de la sediul partidului, ca peremistii sunt pregatiti pentru orice, inclusiv pentru alegerile anticipate.

Vadim Tudor a tinut sa precizeze faptul ca partidul sau "nu cauta sa faca intelegeri nici cu premierul si nici cu presedintele, in vederea restructurarii". "Eu nu negociez cu nimeni, nici cu Tariceanu si nici cu Traian Basescu, fiindca nu avem ce negocia si nu eu trebuie sa-i caut. PRM nu are ce sa negocieze cu acesti oameni, in privinta restructurarii guvernului", a spus Vadim Tudor, care a adaugat ca PRM este partidul care impune conditiile in aceasta privinta.

"Noi punem conditiile fiindca nu se poate face niciun guvern fara PRM. Sunt si ei constienti de acest fapt", a mai spus liderul PRM. Corneliu Vadim Tudor a mai afirmat ca i se pare "suspect" faptul ca premierul Calin Popescu Tariceanu si-a amanat, joi, declaratiile privind restructurarea guvernului, declaratii care erau asteptate dupa sedinta CSAT si a opinat ca acesta a facut pasul inapoi, deoarece este "speriat sau amenintat cu ceva".

"Nu se incheaga nicio formula guvernamentala, cu toate ca Tariceanu a constatat decesul Aliantei D.A., a spus C.V. Tudor, iar acest aspect ar trebui sa dea de gandit asupra bunelor intentii ale premierului". Dupa cum a declarat si ziarului nostru, presedintele PRM a subliniat ca nu a fost contactat in ultima vreme de premierul Calin Popescu Tariceanu, insa a vorbit "cu un inalt oficial PSD", caruia a refuzat sa-i dea numele si care i-ar fi marturisit ca social-democratii "nu au niciun interes sa fie organizate alegeri anticipate, deoarece nu sunt pregatiti, avand un scor slab in sondaje, undeva la 20%".

PRM a afirmat, prin vocea liderului sau, ca este pregatit pentru alegeri anticipate, dar "nu va intra la guvernare de dragul de a guverna si nu vrea, in Guvernul Romaniei, banditi, unguri sovini, agenti ai unor puteri straine". Deasemenea, PRM va sprijini o formula guvernamentala de uniune nationala, dar care sa nu includa UDMR. Vadim Tudor a calificat posibila numire a senatorului UDMR Gyorgy Frunda in fruntea Ministerului Justitiei, varianta care a fost vehiculata in presa ultimelor zile, drept "seria a doua a filmului de groaza Diktatul de la Viena, 1940".

"Trebuie sa fie cineva nebun sau tradator de neam si de tara sa-l aduca pe capul romanilor, ca impartitor suprem al dreptatii, pe avocatul asasinilor unguri din decembie 1989, care s-a dovedit, cu timpul, si cel mai inversunat dusman al poporului nostru pe langa unele organisme internationale", a afirmat liderul PRM. Acesta si-a aratat nemultumirea si fata de recentele sondaje de opinie in care PRM este cotat sub 10% din intentia de vot si a declarat ca "se inventeaza impostori" care ii fura mesajul politic, acestia fiind sustinuti de "asa-numita societate civila", care nu este altceva decat "societatea persoanelor fara constiinta civila".

Presedintele PRM s-a declarat convins ca rezultatele ultimului sondaj IMAS sunt false si a calificat institutele care efectueaza sondaje de opinie drept "vidanjori de opinie", in conditiile in care, sustine el, adevaratele rezultate ale cercetarilor, "comandate" de anumite formatiuni politice, nu sunt date publicitatii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.