Democratii din teritoriu se tem pentru functiile lor

O parte a pedistilor din teritoriu ii condamna pe cei de la centru pentru ca au lasat lucrurile sa ajunga atat de departe, pana la iminenta iesire de la guvernare. Altii sunt nevoiti sa faca fata ironiilor venite din partea "aliatilor" de la PNL, care le rad in nas, spunandu-le ca au ajuns tot la mana lor. Cei mai multi activisti din teritoriu insa, se tem ca-si vor pierde functiile prin eventuala intrare in Opozitie a PD, inclusiv cei care au dat concurs pentru a ocupa un post in serviciile deconcentrate. Aceasta cu atat mai mult cu cat liderii de la centru vor sa extinda metoda demisiilor in alb, aplicata la secretarii de stat si in teritoriu.

Victime ale ironiilor liberale

"E o stare tulbure in filiale. Sunt oameni care zic ca-i condamna pe cei de la centru, pentru ca s-a ajuns la starea asta. Ne spun ca au si ei copii acasa", ne-a declarat unul dintre liderii de filiala ai PD. Acelasi lider de filiala s-a plans ca oamenii din teritoriu sunt nevoiti sa faca fata "mistourilor" venite din partea liberalilor, care le spun democratilor ca datorita lor au ajuns oricum la guvernare. "Tot ei (n.r.-liberalii) dau inapoi si spun: deciziile se iau la centru, sunt treaba lor, noi ar trebui sa ne intelegem in teritoriu", au relatat sursele. Procentual, a sustinut un alt lider de filiala, 30% dintre oamenii din organizatie sunt "extrem de ingrijorati" de situatia incerta in care se afla, iar 70% "fac haz de necaz" si spun ca iesirea de la guvernare nu se poate intampla.

"E aceeasi abordare ca si cu SIDA. Zici ca nu se poate lua tocmai la mine si <> in continuare neprotejat. Asa zic si ei (n.r.-democratii): Nu ni se poate intampla tocmai noua sa ne scoata de la guvernare", au mai spus sursele din PD. In rest, toata lumea asteapta semnale de la centru. Unul dintre semnalele venite, acela ca si oamenii din serviciile deconcentrate locale ar trebui sa-si dea demisiile in alb, dupa modelul secretarilor de stat, i-a ingrijorat cel mai tare. Oamenii nu vor sa renunte la functii, cei mai revoltati fiind cei care au dat concurs pentru a-si ocupa postul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.