Tariceanu nu s-a decis. In schimb, democratii par hotariti. Ieri, la partid, s-au strins demisii in alb de la toti reprezentantii PD in Guvern

Surse din aparatul guvernamental ne-au declarat ca, in aceasta dimineata, premierul Tariceanu va incerca o ultima runda de discutii cu lideri ai PD, pentru a gasi o cale de reconciliere. Sursele citate sustineau ca ieri dupa-amiaza, la Secretariatul General al Guvernului, se lucra paralel la doua formule de guvern, una cu o structura PNL-PD-UDMR si alta PNL-UDMR.

"Tinind cont de mai multe aspecte, cred ca mai exista sanse de conciliere", ne-a declarat un secretar de stat din Guvern. Un lucru este cert: premierul Tariceanu va avea vineri dimineata in mapa doua variante de guvern in forma restructurata si va oficializa formula decisa.

Premierul, indecis

In cadrul sedintei de guvern de ieri, conform agentiei NewsIn, premierul Calin Popescu Tariceanu nu a deschis discutia despre restructurarea Cabinetului si nici despre revocarea unora dintre ministrii PD, insa, potrivit unor participanti la sedinta, nici democratii nu au pomenit de aceste teme. Sedinta a avut un fond tensionat, potrivit unora dintre ministri, dar premierul Tariceanu a fost relaxat, pe alocuri chiar jovial pe parcursul reuniunii.

Surse liberale ne-au declarat ieri ca Tariceanu era indecis din trei motive. Pe de o parte, consilierii sai americani l-au sfatuit sa continue guvernarea alaturi de PD, un eventual divort de democrati putind duce la un prejudiciu de imagine si procente pentru PNL; pe de alta parte, primise informatii nelinistitoare din zona opozitiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.