Vicepresedintele PSD, deputatul Mihai Tanasescu, a declarat ca motiunea de cenzura este definitivata si ca formatiunea sa este gata sa o depuna la Parlament daca premierul Tariceanu nu se va prezenta in fata Legislativului cu un guvern restructurat.

"Nu este un ultimatum, dar este foarte clar ca PSD este pregatit in a pune capat acestei crize politice care dureaza de prea mult timp si cu mult prea multe efecte negative pentru tara", a spus Mihai Tanasescu.

El a precizat ca motiunea este structurata pe cateva puncte bine determinate, axate pe agenda post-aderare, pe segmentul social si pe problemele de risc macroeconomic acumulate.

Mihai Tanasescu afirma ca actuala criza politica a inceput sa isi arate roadele negative, subliniind ca Romania primind deja avertismente de la Bruxelles, de la FMI si de la institutiile de rating, legate de incoerenta politicilor economice.

"Daca nici acum premierul Tariceanu nu intelege ca, de fapt, coordonarea politicilor economice este esentiala, este clar ca nu mai are ce sa caute in fruntea guvernului. PSD este gata sa depuna motiunea de cenzura daca premierul Tariceanu nu pune punct acestui scandal continuu. Mingea, de fapt, se afla in bratele domnului prim-ministru", a declarat Mihai Tanasescu.

Potrivit vicepresedintelui PSD, premierul Tariceanu "trebuie sa aiba curajul" sa se prezinte in fata Parlamentului cu un guvern restructurat, care inseamna, in opinia sa, oameni noi, programe noi si o reforma institutionala.

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat, duminica, la Botosani, ca PNL va incepe, saptamana viitoare, negocieri cu toate partidele parlamentare pentru a se gasi o solutie prin care o formula guvernamentala sa fie sustinuta in Parlament.

Varujan Vosganian a spus ca PNL este decis sa continue sa guverneze "pana la capat".


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.