Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu i-a dat un ultimatum sefului sau pe linie de partid, premierul Calin Popescu Tariceanu. Atanasiu i-a cerut prim-ministrului sa prezinte proiectul restructurarii Guvernului la inceputul acestei saptamani sau sa plece din fruntea Executivului, daca nu va reusi sa obtina sprijinul parlamentar.

Atanasiu a insistat asupra votului de incredere pe care Tariceanu ar trebui sa il ceara de la parlamentari, astfel incat sa se poata legitima in continuare in fruntea Executivului. "Daca obtine acest vot, inseamna ca Parlamentul, democratic, in majoritatea sa, acorda sprijin Guvernului. Daca nu obtine acest vot, firesc, premierul trebuie sa isi depuna mandatul si sa vina alt premier, sa incerce sa formeze alta majoritate", a declarat Atanasiu.

Ultimatumul dat de vicepresedintele liberal vine dupa solicitarile insistente ale partidelor din Opozitie privind restructurarea Executivului. Surse apropiate prim-ministrului ne-au declarat ca Tariceanu ar putea prezenta propunerea unui Guvern fara PD chiar in sedinta de azi a conducerii PNL. Pe langa eliminarea ministrilor democrati din Executiv, premierul ar putea propune si inlocuirea liberalilor Eugen Nicolaescu (Sanatate) si Dan Motreanu (Agricultura), care nu mai doresc sa conduca ministerele.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.