A trecut mai bine de o luna de cind peremistul Dan Claudiu Tanasescu a fost prins votind de doua ori. In loc de ancheta, senatorii fac tot posibilul sa ingroape problema.

Dovezile ca senatorul PRM Dan Claudiu Tanasescu a votat de doua ori pentru motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei, par incontestabile. Inregistrarea video il arata clar pe Tanasescu cum se opreste de doua ori in dreptul urnelor. In plus, confruntarea dintre lista senatorilor prezenti si voturile exprimate a demonstrat ca a existat un vot in plus.

Timpul trece, senatorul ramine

A trecut insa o luna de la acel incident si nu s-a mai auzit nimic despre sanctiunile pe care Tanasescu ar fi trebuit sa le sufere. Comisia juridica din Senat, care trebuia sa-l "ancheteze" pe Tanasescu, nici macar n-a trecut subiectul pe ordinea de zi. "Acum am verificat si, intr-adevar, sesizarea se afla la mine la comisie. E vina mea ca nu am pus-o pe ordinea de zi. Pur si simplu am uitat de ea", motiveaza intirzierea presedintele Comisiei juridice, Peter Eckstein-Kovacs. El promite ca in una din viitoarele sedinte ale comisiei va pune cazul Tanasescu in dezbaterea senatorilor juristi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.