Liberalii si pesedistii au iesit ieri in fata presei, aproape concomitent, pentru a nega existenta unei colaborari politice.

Declaratiile lui Viorel Hrebenciuc, citate in editia de ieri a ziarului "Cotidianul", au determinat convocarea a doua conferinte extraordinare de presa. Una a PSD, alta a PNL, ambele tinute intr-o zi in care de obicei nu se organizeaza conferinte de presa. Reprezentantii celor doua partide au incercat sa demonteze ceea ce Hrebenciuc anunta destul de direct: o apropiere intre PSD si PNL.

"Adevaratii nostri adversari sint PNL si PD. PSD nu va sprijini sub nici o forma partidele care fac sau care au facut parte din Alianta D.A.", a declarat ieri Cristian Diaconescu, purtatorul de cuvint al PSD. El a reamintit "prigoana" la care au fost supusi membrii de rind ai PSD din toata tara si a declarat ca, de cind au ajuns la putere, liderii PNL si cei ai PD "nu au deschis nici cel mai elementar dialog cu opozitia pe teme de interes national".

Se lucreaza la motiunea de cenzura

Pe de alta parte, Diaconescu a amintit ca PNL "nu pierde nici o ocazie" de a anunta ca intre liberali si pesedisti "exista deosebiri ireductibile, doctrinare, politice, de orientare de guvernare". Cit despre PD, liderul PSD a reamintit ca exista o prevedere in statutul acestui partid in care este mentionat "cu litere de piatra" ca exclude orice fel de colaborare cu PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.