Presedintele Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, a declarat ieri pentru A.M.Press ca este increzator in linistirea apelor de pe scena politica romaneasca odata cu restructurarea guvernului.
"Avand in vedere ultimatumul pe care premierul Calin Popescu Tariceanu l-a primit atat din partea unor colegi liberali, cat si din partea PSD - care ameninta cu o motiune de cenzura in cazul in care guvernul nu va fi restructurat cat mai repede - eu zic ca sunt 60 la suta sanse ca premierul sa vina chiar saptamana asta cu restructurarea", a spus Gusa. Liderul PIN a tinut sa precizeze ca aceasta restructurare este absolut necesara. "In mod obligatoriu premierul trebuie sa rezolve acesta criza politica si sa nu o lase la indemana unui presedinte care este dezinteresat in a rezolva criza, si care nu urmareste decat sa o adanceasca", a spus Cozmin Gusa. Totodata, acesta a mai adaugat ca este foarte posibil ca premierul sa excluda de la guvernare Partidul Democrat. "Acum ramane la latitudinea premierului daca noua formula guvernamentala va exclude total PD sau daca numarul ministerelor detinute la aceasta ora de democrati, va fi doar diminuat", a precizat Gusa.

Acesta crede ca in prezent ar fi necesara formarea unui "guvern al interesului national" sub comanda actualului premier, Calin Popescu-Tariceanu, care sa includa "cate doi-trei oameni valorosi profesional, din toate partidele politice ce au reprezentanti in parlament si chiar tehnocrati". Acesta ar urma "sa gestioneze tara pana la scrutinul din 2008", deoarece "alegerile anticipate nu ar putea fi corecte si nu ar aduce clarificari in actualul mediu politic bulversat", crede liderul PIN.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.