Fostul presedinte al PSD, Ion Iliescu, a declarat recent, la Dragasani, judetul Valcea, ca partidul sau nu va intra in niciun fel de combinatie cu partidele aflate acum la guvernare si ca, la urmatoarele alegeri, nu va face aliante, transmite corespondentul NewsIn.

"Pentru perioada de pana la alegeri, Partidul Social Democrat nu va intra in nicun fel de combinatie cu partidele aflate astazi la guvernare", a declarat Iliescu.
Potrivit acestuia, actiunea de sustinere a suspendarii presedintelui Traian Basescu nu presupune, in niciun caz, combinatii cu partidele aflate la guvernare, nici chiar in actualul context politic. "Sunt partide de dreapta, cu o platforma politica fundamental diferita de cea a partidului nostru, cu o politica fiscala diferita, si nu numai. Vom cauta sa mentinem cumva stabilitatea tarii, si asteptam din partea premierului si a guvernului actual, sa vina in fata Parlamentului cu un angajament pe care il vom judeca punctual si il vom analiza cu multa atentie", a mai spus senatorul Iliescu.

Acesta sustine ca aliante ale PSD cu alte partide vor putea fi abordate dupa alegeri, pe baza rezultatelor din alegeri. "Asta inseamna ca nu vor exista niciun fel de aliante sau intelegeri pre-electorale", a mai spus Ion Iliescu, la Casa de Cultura din Dragasani, acolo unde si-a lansat cartea "Marele soc in finalul unui secol scurt. Ion Iliescu in dialog cu Vladimir Tismaneanu". In aceeasi zi, liderul PSD, Mircea Geoana, declara, ca partidul pe care il conduce isi mentine pozitia privind necesitatea restructurarii Guvernului si ca acest lucru se mai poate face saptamana viitoare. In caz contrar, PSD va introduce o motiune de cenzura.

"Pozitia noastra este extrem de simpla: nu poate sa ne prinda Pastele fara un Guvern pe care sa stim ca putem sa contam ca cetateni si ca Parlament. Tergiversarea, tragerea de timp, gasirea de solutii alternative sunt in acest moment pentru noi doar simple paliative, avem nevoie de un raspuns politic clar", a spus Geoana.
El a aratat ca o restructurare a Executivului, prin venirea sa in Parlament pentru a obtine votul Legislativului, nu se mai poate face decat saptamana viitoare in conditiile in care dupa aceea vor urma Floriile si sarbatorile de Pasti.
Pe de alta parte, Geoana a motivat necesitatea restructurarii prin faptul ca exista instabilitate in interiorul Executivului si ca acesta este "complet paralizat".
"Nu putem sa nu constatam ca nu este o zi de la Dumnezeu in care sa nu apara o balba sau un scandal in interiorul Guvernului. Domnul prim-ministru poate sa preia portofoliul de la externe, dar nu poate sa preia si portofoliul de la interne, portofoliul de la justitie si usor, usor o sa avem un fel de one man show in care domnul Tariceanu este, de fapt, singurul membru al Guvernului Romaniei", a completat Mircea Geoana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.