Social-democratii au anuntat ca lucreaza deja la motiunea de cenzura impotriva Guvernului. Potrivit vicepresedintelui PSD, Cristian Diaconescu, motiunea va fi depusa in Parlament in cazul in care premierul nu va decide restructurarea Executivului.

"Va fi o motiune de cenzura cu caracter politic, nu neaparat legata de un domeniu sau altul. O motiune de cenzura care, in opinia noastra, acuza situatia politica din acest moment din Romania si pe cei ce se fac vinovati de acest lucru", a declarat purtatorul de cuvant al PSD. Astfel, social-democratii si-au reluat apelurile catre premierul Tariceanu, solicitandu-i acestuia sa se prezinte cat mai curand in Parlament, pentru a-si supune Cabinetul votului de incredere. Mai mult, PSD si-a nuantat pozitia cu privire la sprijunul pe care l-ar acorda unui guvern minoritar PNL. "PSD nu va face parte dintr-un Guvern sprijinit de grupuri de interese. Noi nu incercam sa stabilm culoarea politica a Executivului, dar nu vom accepta orice fel de restructurare. Romania are nevoie de un program de guvernare clar, de o strategie postaderare functionala", a precizat Diaconescu, adaugand ca, in caz contrar, PSD va actiona pentru inlaturarea actualei coalitii de la guvernare.

"Daca nu vom avea restructurare, vom initia consultari cu partidele politice pentru stabilirea unei majoriati parlamentare. Altfel, facem anticipate", a afirmat Diaconescu. Purtatorul de cuvant al PSD a aratat ca parlamentarii social-democrati vor spijini in Parlament investitura unui guvern bazat pe o platforma, si nu o anumita forta politica, pentru ca aceasta
sa-si asigure guvernarea. Totodata, in vartejul solicitarilor tot mai vehemente de restructurare a Guvernului si in ciuda scenariilor de colaborare fie cu liberalii, fie cu democratii, vehiculate in ultimul timp, opozitia social-democrata sustine ca vrea sa stea departe de jocurile politice.

"Sa fie foarte clar, PD si PNL raman adversarii nostri politici. Este ridicol ca aceste doua partide aflate la putere sa se acuze reciproc de colaborare cu PSD. Liberalii si democratii au tradus apelurile noastre la dialog ca pe o invitatie de colaborare din partea noastra", a explicat, ieri, Cristian Diaconescu. Vicepresedinte PSD a tinut sa elimine, astfel, orice ipoteza potrivit careia unii fruntasi ai PSD ar vedea posibila o colaborare cu liberalii, in timp ce altii ar inclina spre democrati. In ceea ce priveste demersurile de suspendare a presedintelui Basescu, Cristian Diaconescu a aratat ca "PSD va sustine finalizarea procedurilor, urmand ca, in functie de votul din Parlament, sa luam deciziile care se impun".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.