Surse apropiate Palatului Cotroceni au lansat informatia potrivit careia seful statului a luat in calcul varianta demisiei

Traian Basescu a luat in calcul posibilitatea de a-si da demisia din functia de presedinte al Romaniei, ca o solutie de a rezolva criza politica si pentru a determina organizarea alegerilor anticipate. Potrivit unor surse din PD, Basescu a renuntat la aceasta varianta, intrucat nu ar fi obtinut rezultatele scontate. "Oricum, dupa ce i-a cerut Dan Voiculescu demisia, nu ar mai face acest lucru din ambitie", a comentat un lider democrat.

O serie de stiri contradictorii venite din directia Palatului Cotroceni au alimentat zvonurile de pe piata politica. Presedintele Traian Basescu nu a facut, ieri, nicio declaratie publica pe tema consultarilor care au avut loc, miercuri, cu partidele parlamentare.

De obicei, seful statului prezenta presei, imediat dupa astfel de discutii, propriile concluzii. Este posibil ca acesta sa faca astazi o declaratie de presa. Marti, PSD a vorbit despre o invitatie pe care ar fi primit-o de la presedinte privind o noua consultare politica.

O parte din partidele prezente la Cotroceni au confirmat stirea, altele nu. in final nu s-a mai organizat nicio intalnire intre presedinte si partidele parlamentare.

Ca urmare a acestei situatii, au aparut numeroase zvonuri privind intentiile lui Traian Basescu, printre care si cel privind o posibila demisie a presedintelui Romaniei. Nu este insa clar ce ar fi urmarit seful statului printr-un astfel de gest, intrucat aceasta nu ar fi dus si la alegeri parlamentare anticipate. De altfel, la consultarile de la Cotroceni, presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a cerut lui Basescu sa se retraga din functia pe care o detine, iar acesta ar fi raspuns intreband, la randul sau, de ce sa nu-si dea demisia premierul Tariceanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.