Presedintele Partidului Liberal Democrat, Theodor Stolojan, este convins ca intalnirea dintre presedintele Traian Basescu si reprezentantii partidelor nu avea cum sa nu aiba un rezultat util, “fiindca aceste discutii au clarificat care sunt caile de iesire din aceasta situatie in care nu se mai stie cine este la guvernare si cine in opozitie”.
In opinia lui Stolojan, exista doua cai pentru a iesi din criza. Una ar fi alegerile anticipate, iar cealalta solutie ar fi ca Partidul National Liberal sa ii scoata pe democrati de la guvernare si sa formeze un guvern impreuna cu UDMR, bineinteles cu sprijinul PSD-ului, daca nu chiar cu participarea acestora. "Vreau sa va spun ca PLD este avantajat de ambele situatii, fiindca noi ne vom pozitiona in opozitie fata de patrulaterul PNL-PSD-PRM-PC, daca liberalii se hotarasc sa oficializeze relatia pe care o au cu PSD-ul, iar in caz de anticipate, sunt sigur ca vom obtine un rezultat bun", a adaugat Stolojan. Liderul PLD considera ca alegerile anticipate au devenit o necesitate in Romania, insa acest fapt nu este dorit de opozitie si PNL. Acesta sustine ca o parte dintre partide nu au niciun interes pentru alegerile anticipate, in timp ce altele nu sunt pregatite pentru acest scrutin. "PSD si PRM sunt nepregatite pentru alegeri anticipate, PC nu are niciun interes, iar PNL are aceasta mezalianta cu aceste partide si este dezinteresat de anticipate. Lucrurile se vor tari in continuare, ca si pana acum", a declarat Theodor Stolojan.

Reamintim ca liderii PLD, Theodor Stolojan si Gheorghe Flutur, s-au intalnit, recent, la Piatra Neamt, cu delegatii filialelor partidului din Moldova, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de congresul national de alegeri, care va avea loc pe 31 martie. Potrivit lui Stolojan, intalnirea s-a desfasurat in Piatra Neamt datorita fortei pe care o are aceasta organizatie, prin cei peste 5.700 de membri, ea fiind astfel intre primele din tara."Pentru noi urmeaza, pe 31 martie, cel mai important eveniment, si anume primul congres national de alegeri", a declarat presedintele liberal-democratilor. Conform sursei citate, imediat dupa desemnarea forului central de conducere, vor fi organizate alegeri si in teritoriu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.