Partidele parlamentare au plecat nelamurite de la Cotroceni. Asta pentru ca Basescu nu a avansat nici o solutie pentru iesirea din criza. Discutiile au fost totusi destul de acide.

PSD a plecat cum a venit de la intilnirea cu presedintele tarii: ca partid de opozitie. Basescu nu le-a propus nici functia de premier, nici participarea la un guvern de uniune nationala. Pesedistii au cistigat, totusi, ceva: l-au avut in fata pe Traian Basescu pret de vreo 45 de minute, prilej de a-i transmite citeva ofuri. Surse participante la discutia PSD-Basescu ne-au declarat ca Mircea Geoana a fost destul de "curajos": "In Parlament exista o singura majoritate. E majoritatea antiprezidentiala", i-ar fi spus Geoana presedintelui. Iar Basescu a dat aprobator din cap. Geoana i-a mai spus presedintelui ca nu are "nici o prerogativa" pentru rezolvarea crizei politice. "Am venit din respect, dar dvs. nu aveti ce sa faceti in cazul asta", i-ar mai fi spus Geoana. Surse din delegatia PSD ne-au descris intilnirea cu un presedinte "destul de blazat, care simte ca n-are butoanele la el".

La finalul discutiilor, Mircea Geoana a declarat ca "presedintele nu a venit cu nici o solutie si nici nu avea cum sa vina cu o solutie, pentru ca solutia la actuala criza nu se afla la Cotroceni, ci se afla in Parlamentul Romaniei".

Tariceanu nu s-a mai dus la Cotroceni

In ultimul moment, premierul Tariceanu a renuntat sa mai mearga la consultari, fiind inlocuit cu vicepresedintele Puiu Hasotti. Atmosfera de la discutiile cu liberalii a fost glaciala, presedintele fiind extrem de rece. "Presedintele nu a venit cu nici o propunere si a declarat doar ca doreste sa inventarieze solutiile pe care le au partidele", a afirmat Crin Antonescu dupa consultari. Conform surselor noastre, Basescu le-a spus liberalilor ca "am o solutie, dar nu o spun acum". De cealalta parte, delegatia PNL i-a reamintit sefului statului ca el nu poate avea nici un rol in solutionarea crizei, mentionind ca rezolvarea se regaseste doar in Parlament, intre partidele componente. De asemenea, liberalii i-au spus lui Basescu ca el se afla la originea crizelor si blocajelor de pe scena politica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.