Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 29 mai luarea unei decizii in cazul verdictului dat de CNSAS in dosarul lui Dan Voiculescu.
La primul termen, avocatul Sergiu Andon a prezentat probele care ar arata nevinovatia lui Voiculescu in fata acuzelor de colaborare cu politia politica. Acesta a adus ca proba inclusiv stenogramele sedintelor Colegiului din 25 iulie si 7 august, in ciuda opozitiei avocatului CNSAS. "Nici macar notele Felix sau mai nou, simpatic, Felix Motanu', nu a dat note catre Securitate. Am dat note catre conducerea intreprinderii, unde se dadeau mii de note catre conducere", a declarat presedintele PC. Acesta sustine ca in cazul unui verdict nefavorabil lui, se va retrage din viata politica luand aceeasi decizie pe care a luat-o si fostul deputat Mona Musca dupa ce Curtea a dat dreptate CNSAS-ului. "Daca instanta va lua o decizie politica, si eu voi lua o decizie politica, adica plec din Senat. Adica sa convoc Congresul Partidului Conservator. Eu nu traiesc din politica si nu trebuie neaparat sa raman in politica. Se poate face in Romania politica si fara mine", a spus Dan Voiculescu. Acesta nu mai are la dispozitie o alta cale de atac, hotararea Curtii de Apel fiind irevocabila si definitiva.

In iulie 2006, presedintele PC a primit verdict de colaborare cu Securitatea ca politie politica, verdict contestat in zadar. Totusi, judecarea contestatiei de catre CNSAS a produs un scandal urias deoarece o mare parte din membrii Colegiului au revenit asupra votului initial. Acesta a fost validat totusi pentru ca cei care i s-au opus nu au avut majoritate la vot. La data respectiva, avocatul si deputatul Sergiu Andon a reclamat faptul ca verdictul Colegiului a fost dat in urma unei comenzi politice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.